Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast verslag Emerce e.day 2007

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 17 september 2007 07:45 uur

Emerce e.day 2007Afgelopen donderdag was ik aanwezig op de Emerce e.day 2007. In de vorm van een podcast heb ik een verslag van het evenement gemaakt. De uitgeschreven podcast staat hieronder, zodat deze nog eens rustig na te lezen is.

ISPam.nl Emerce e.day 2007 Podcast

Welkom bij deze ISPam.nl podcast met Arnout Veenman over de Emerce e.day 2007.

Afgelopen donderdag was ik aanwezig op de Emerce e.day, het e-business evenement van het jaar. Nu is de Emerce e.day niet heel erg webhosting of ISP gerelateerd, de belangrijkste reden voor mijn aanwezigheid was dan ook dat ik een interview met een ISP daar zou doen, dat ik waarschijnlijk morgen of uiterlijk woensdag hier op ISPam.nl publiceer. Daarnaast was ook SIDN met een stand aanwezig op de Emerce e.day, waar voor mij persoonlijk ook iets bijzonders mee aan de hand was, daar kom ik zo nog op terug.

Nu ik toch aanwezig was op de Emerce e.day kon ik net zo goed voor het interview dat ik om 12:00 uur zou hebben een sessie bijwonen. Ik koos voor de sessie van HEMA. Vooral interessant aan de presentatie van HEMA is, dat er een aantal kernwaarden zijn van HEMA, een duidelijk een profiel. Daarmee heeft HEMA een unieke positie in de Nederlandse markt. Webhosters zouden dat ook meer moeten doen, bedenk je eigen kernwaarden als je bedrijfs DNA en handel daar naar.

Om 12:00 uur had ik het interview met de managing director van een ISP, wie dat is wordt bekend zodra het interview gepubliceerd is.

Na het interview ben ik bij de stand van SIDN langs gegaan. Dat was ook best spannend, want SIDN had me namelijk gevraagd of ze de foto uit het jaarverslag 2006 van mij voor een nieuwe brochure mochten gebruiken. Natuurlijk was mijn antwoord daar volmondig ja op. Al bleef het een verassing hoe dat er precies uit zou gaan zien. Het is dan best indrukwekkend om in een brochure bestaande uit 8 pagina’s je eigen portret fullpage te zien.

Verder was me opgevallen dat SIDN ook nog een besloten side-event had, voor een aantal grote deelnemers. Erg goed dat SIDN op die manier het initiatief neemt voor netwerk mogelijkheden onder deelnemers zorgt, al weet ik het fijne niet van het side-event.

Gezien ik toch aanwezig was, kon ik net zo goed nog een paar sessies bijwonen.

Zo heb ik ondermeer E Factor bijgewoond, waarbij een drietal ondernemers hun nieuwe product mochten pitchen tegenover een panel van investeerders Roel de Hoop, Floris van Alkemade en ondernemer Kees Zegers, die vooral bekend is als oprichter van nieuwswebsite nu.nl. De namen van de pitchers zijn me even ontschoten, maar twee van de drie waren zo tenenkrommend slecht, dat ik mijn lach moest inhouden.

Ook heb ik een sessie bijgewoond over het zijn van een entrepreneur, dat is overigens de functie die ook al enige jaren op mijn eigen visitekaartje prijst, na een heel verhaal over hoe je dingen het beste kan aanpakken van Mark Fletcher, stelde deze de zaal de vraag wie van de enkele honderden aanwezigen er over denkt een bedrijf te beginnen. Een stuk of drie vrouwelijke deelnemers stak zijn hand op.

Enigszins sarcastisch concludeerde dagvoorzitter Michiel Frackers, dat Mark Fletcher van jan met de korte achternaam zijn verhaal had gehouden. Inderdaad compleet bizar, maar ook wel triest, honderden creatieve geesten in de zaal en nauwelijks een enkeling die er uberhaupt maar over denkt om ondernemer te worden. Op dat moment prijsde ik mij zelf gelukkig met het feit dat ik als uitgever in de webhosting branche actief ben, die bruist van het ondernemersbloed.

Tot zover dit podcast verslag van de Emerce e.day. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden. Willen jullie vaker dit soort verslagen dan wel podcasts van evenementen ook al zijn ze niet helemaal webhosting of hosting gerelateerd of zal ik me bij mijn leest houden?

SIDN Brochure met Arnout Veenman

ISPam.nl Job board

Ronald, 17 september 2007 9:30 am

Krijg koppijn van die ruis erin zeg

Arnout Veenman, 17 september 2007 9:44 am

Ronald, ik heb de ruis nog meer uit de podcast gefilterd, als het goed is hoor je die nu (vrijwel) niet meer. Bedankt voor je opmerking.

Pilli, 17 september 2007 4:42 pm

HEY!
Dit is geen duits accent... beloftes wel nakomen he Arnout ;)

 • Pingback: Interview met Rackspace Managing Director EMEA Doug Loewe · ISPam.nl

 • Arnout Veenman, 18 september 2007 8:51 am

  Pilli, haha, mijn IRC uitspraken achtervolgen me nu ook al op ISPam.nl. In de podcast heb ik maar geen Duits accent gebruikt, omdat die anders onverstaanbaar zou zijn ;)

  Arnout Joosse, 18 september 2007 11:51 am

  Beste Arnout, ik vind het persoonlijk wel prettig om ter afwisseling een podcast te horen. Gewoon vaker doen!

  Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

  De jaarcijfers bekeken: Hostway
  nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

  Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
  Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

  Nieuw kantoor voor Cegeka
  Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!