Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TelecityGroup ontvangt PCI-DDS certificering

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 9 juli 2009 08:03 uur

TelecityGroupTelecityGroup Nederland heeft van internationaal toetsingsbedrijf Trustwave het PCI DSS compliance certificaat ontvangen. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) is de richtlijn die creditcardmaatschappijen (o.a American Express, MasterCard Worldwide en Visa, Inc.) hebben opgesteld waar alle organisaties die gegevens van kaarthouders verwerken, versturen of opslaan sinds 2007 aan moeten voldoen. Met deze PCI DSS Level 1 accreditatie neemt TelecityGroup Nederland haar klanten inspanningen voor het voldoen aan een aantal PCI DSS eisen uit handen.

De richtlijnen worden regelmatig vernieuwd. De meest recente versie van PCI DSS werd in oktober 2008 gepubliceerd. PCI DSS Service Level 1 wordt toegekend aan services providers die meer dan 300.000 transacties per jaar opslaan, verwerken en/of versturen. Binnen het accreditatietraject onderwerpt Trustwave de fysieke toegangbeveiliging, de IT omgeving en procedures en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging aan grondig onderzoek. TelecityGroup Nederland heeft bewezen te voldoen aan alle strenge beveiligingsvereisten voor PCI-DSS die van toepassing zijn op datacenters. Als onderdeel van de accreditatie wordt deze evaluatie jaarlijks ter plaatse herhaald.

Alexandra Schless, managing director TelecityGroup Nederland: “Steeds meer zaken worden online gedaan. Beveiliging van bedrijfskritische systemen en de ruimte waar ze staan is enorm belangrijk, maar het behalen van de juiste niveau aan veiligheid is complex en tijdsintensief. Wij maken het met dit certificaat voor onze klanten eenvoudiger om aan deze richtlijnen te voldoen. Zo kunnen zij zich concentreren op hun core business.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...