Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Brein richt pijlen op Usenet aanbieders

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 29 april 2010 08:03 uur

Stichting BREIN heeft de pijlen gericht op aanbieders van Usenet-diensten. De eerste provider die een dagvaarding heeft ontvangen is News-Service.com. Omstreeks 12 mei wordt de uitspraak van de rechtbank verwacht.

Brein beweert dat het bedrijf auteursrechtelijk beschermd materiaal onrechtmatig zou vastleggen en aanbieden, de gedaagde is het daar beslist niet mee eens. Aanbieders en providers regelen enkel de technische doorvoer en vallen daarmee onder een wettelijke vrijstelling voor aansprakelijkheid (art. 6:196c BW). Stichting BREIN heeft 50.000 euro per dag geeist van News-Service.com voor de periode dat de aanbieder auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbied.

Technisch directeur Patrick Schreurs zegt: “Wij faciliteren de toegang tot Usenet en houden ons niet bezig met de inhoud van de berichten op Usenet. De stap van Stichting Brein is vergelijkbaar met het aanklagen van een postbedrijf voor het vervoeren van pakketten met ondeugdelijke inhoud.”, zo laat hij weten tegenover de Automatiseringsgids. “Als de vordering van Brein wordt toegewezen betekent dat dus in feite dat wij de toegang tot Usenet moeten sluiten”, zegt Schreurs.

ISPam.nl Job board

vincent, 29 april 2010 11:01 am

en niet alleen zij, maar ook kpn en alle andere aanbieders van toegang. Bovendien moet je dan ook fora sluiten omdat het mogelijk zou zijn daar bestanden te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zouden *kunnen* zijn.

Rob, 29 april 2010 11:13 am

Tja, waarom richten ze hun pijlen niet op de energieleveraniers, immers die faciliteren in de electriciteitsvoorziening van zowel de servers als de clients die daarmee de mogelijkheid krijgen om auteursrechtelijk beschermd materiaal uit te wisselen, of betetr nog waarom niet de energie-centrales die op hun beurt weer de electriciteit leveren aan de energieleveranciers.

Nee op deze manier is het hek van de dam, ze moeten de overtreder aanpakken en dat is in alle gevallen zolang het downloaden nog is toegestaan de persoon die het daadwerkelijk
upload, maar BREIN mist de expertise denk ik om dat te achterhalen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...