Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meer ict-bedrijven tekenen Meerjarenafspraak Energie Efficiency

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 april 2010 08:05 uur

Negen ict-bedrijven, waaronder de Rotterdam Internet Exchange, Equinix Netherlands en Datacenter Fryslân, hebben afspraken gemaakt met het ministerie van Economische Zaken om energie te gaan besparen. Ze hebben de Meerjarenafspraak Energie Efficiency (MJA) getekend.

In de Meerjarenafspraak spreken de bedrijven met het ministerie af dat ze tot en met 2020 jaarlijks 2 procent efficiënter energie zullen gebruiken. Het uiteindelijk doel is om een energie-efficiencyverbetering te halen van 50 procent in 2030.

De negen bedrijven die zich donderdag aan deze afspraken hebben gecommitteerd zijn BT, Centric, Colt Technology Services BV, Datacenter Fryslân, Equinix Netherlands, Imtech ICT, Intel, InterXion Netherlands en R-IX (Rotterdam Internet eXchange). Eerder werd de MJA al ondertekend door onder meer Evoswitch Netherlands, IBM, TelecityGroup Netherlands, Easynet Nederland, TCN SIG Telehousing en KPN.

Ruim driekwart ict-sector
Met deze reeks nieuwe deelnemers doet bijna 80 procent van de Nederlandse ict-branche mee aan de Meerjarenafspraak. Hieronder bijna alle grote datacenters, 67 procent van de mobiele telefoniesector en het gehele vaste telefoonnnet. De ondertekenaars van de MJA verbruiken gezamenlijk 1,6 Terrawatt-uur aan energie per jaar ofwel 80 procent van het totale jaarlijkse energieverbruik in de ict-sector, meldt ICT-Office.

De MJA is een contract tussen de ict-bedrijven, ICT-Office en het ministerie van Economische Zaken. Als voorwaarde wordt onder meer gesteld dat deelnemers binnen negen maanden na toetreding tot de MJA een Energie-Efficiëntie Plan (EEP) moeten hebben. Hierin staat welke activiteiten het bedrijf de komende vier jaar onderneemt om bij te dragen aan de doelstelling. Jaarlijks wordt de voortgang van het EEP gemonitord. Verder dient er binnen twee jaar na toetreding een minimaal niveau van energiezorg te zijn geïmplementeerd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...