Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Juniper wil netwerken van datacenters vereenvoudigen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 mei 2010 08:03 uur

Juniper Networks heeft maandag een reeks nieuwe producten uitgebracht waaronder nieuwe 10 Gigabit Ethernet switches en routers. ‘Vereenvoudiging is het toverwoord, want alleen als de architectuur gemakkelijker wordt, is het mogelijk om op te schalen.’

Met de nieuwe aankondigingen wil Juniper af van de traditionele netwerken waarbij simpelweg meer dozen worden geplaatst om de resultaten van een netwerk te verbeteren. “Dit vergroot namelijk ook de kosten en de complexiteit van datacenters”, legt Nico Siebelink uit, technisch directeur van de Service & Enterprise-afdeling bij Juniper Networks.

Het ‘nieuwe netwerk’ gebruik van onder meer virtualisatie en ‘fabric’-technologieën. Hiermee kunnen datacenters nieuwe systemen 50 procent sneller in werking hebben en de kosten tot 35 procent verlagen, aldus Juniper. Eén van de nieuwtjes van Juniper is het zogeheten Virtual Chassis. Hierbij worden meerdere switches virtueel samengevoegd zodat ze fungeren als 1 doos.

Stratus fabric
Ook nieuw is Project Stratus fabric wat eigenlijk betekent dat het aantal lagen in het datacenter wordt gereduceerd. Zo draaien firewalls, beveiligingsapplicaties en intrusion detection and prevention-software op aparte appliances. Deze kunnen goed worden vervangen door één box waar alles in zit. “Hierdoor heb je minder apparaten, dus minder energieverbruik en wordt het beheer er eenvoudiger door”, aldus Siebelink tegenover ISPam.nl.

In Project Stratus worden servers gekoppeld met opslag en netwerkdiensten en wordt het netwerk van datacenter op die manier teruggebracht van drie naar twee lagen en uiteindelijk naar één laag.

Dynamiek
Volgens Siebelink lopen veel serviceproviders en datacenters tegen het probleem aan dat ze niet meer kunnen doorschalen omdat het beheer van de netwerken te complex wordt. “Alleen door dit te vereenvoudigen kan je profiteren van de dynamiek van de cloud.”

Tot slot heeft het bedrijf maandag ook een aantal nieuwe routers en 10 Gigabit Ethernet switches gepresenteerd de prestaties van een netwerk die naar eigen zeggen tot acht keer kunnen verbeteren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...