Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

MijnDomein.nl stapt in autoleasing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2010 08:02 uur

De grootste hoster van Nederland – gezien naar het aantal domeinnamen – wil nu ook de grootste worden in particuliere autoleasing. Voor 199 euro per maand lease (of zoals men dat zelf aanduidt huur) je een auto bij MijnDomein.nl met een tweejarig contract. Daarbij kan worden gekozen uit een Peugeot 107 XS en de Toyota Aygo Comfort.

De lage prijs wordt mogelijk gemaakt door dat de auto voorzien is van reclame op de zijkanten en achterkant. In eerste instantie zullen er 50 auto’s de weg op gaan die voorzien zijn van reclame voor MijnDomein.nl, zo legt MijnDomein.nl mede-directeur Henri de Jong tegenover ISPam.nl uit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook andere andere adverteerders op de auto’s komen. Het uiteindelijke doel is om 1.000 auto’s met reclame op de weg te hebben.

Het idee om te beginnen met de autoleasing, ontstond toen De Jong bezig was met een reclamecampagne voor MijnDomein.nl. De kosten voor één abri waren zodanig hoog dat hij dacht “daarvoor rij je een auto”. Uiteindelijk ontwikkelde het idee zich daaruit om auto’s op de weg te sturen met MijnDomein.nl reclame. De afgelopen 9 maanden is De Jong bezig geweest om het idee tot werkelijkheid te maken.

MijnDomein.nl Auto wordt een zelfstandig bedrijf, met een eigen de directeur, die als opdracht heeft meegekregen om het winstgevend te draaien. Dat neemt niet weg dat in de webhostingtak de launching customer voor de reclame is en het bedrijf met honderdduizenden klanten ook als marketingkanaal kan gebruiken.

Wie een auto bij MijnDomein.nl wil leasen moet 21 jaar oud zijn en 2 jaar zijn rijbewijs hebben. Verder eisen zijn er niet, aldus De Jong. Een ding waarmee MijnDomein.nl zich wil onderscheiden is dat men in de auto’s een blackbox inbouwt waarmee de bestuurder achteraf via internet kan zien hoe men gereden heeft, om zo de rijstijl te optimaliseren en zo het milieu (en de portemonnee van de bestuurder) te sparen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?