Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Imtech scoort grote orders in Duitse datacenters

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 januari 2011 08:06 uur

Technische dienstverlener Imtech heeft voor 110 miljoen euro aan orders ontvangen om bestaande datacenters van onder meer Lidl, Toshiba en Audi uit te breiden en te vernieuwen. Het bedrijf heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Volgens de verklaring van Imtech passen deze orders uitstekend in de strategie om verder te groeien in het marktsegment voor datacenters. In de zogeheten strategie 2015 vormt groei in de Europese datacentermarkt een belangrijk speerpunt, aldus Imtech. Behalve een uitbreiding van de capaciteit zal Imtech ook oplossingen implementeren waarmee het energieverbruik in de datacenters kan worden verlaagd.

Door een sterke toename in het digitale betalingsverkeer en het gebruik van bandbreedte ten behoeve van datastromen, zien veel partijen zich genoodzaakt tot een flinke uitbreiding van de capaciteit in rekencentra. Logischerwijs betekent dat ook dat bijvoorbeeld verzekeraars, retailers en autofabrikanten zich geconfronteerd zien met aanzienlijke stijgingen van energiekosten. Besparingen zijn nodig uit financieel oogpunt, maar vanzelfsprekend speelt ook MVO een grote rol in de beslissingen om energieverbruik terug te dringen. Imtech wil juist in deze markt een voorname rol spelen en oplossingen bieden die efficiënt gebruik van energie mogelijk maken.

Naast de genoemde datacenters, omvatten de orders ook opdrachten om de callcenters van Deutsche Telekom in Bielefeld, Recklinghausen en Meschede aan te pakken. Het bedrijf zet met deze opdrachten de lijn voort die het eind 2010 inzette met een grote order voor groene datacenters van BT in Nederland en Duitsland.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?