Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Japan: geen impact aardbeving op internetverkeer

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 maart 2011 08:05 uur

De aardbeving en de tsunami die Japan afgelopen vrijdag troffen, hebben nauwelijks impact gehad op de internetverbindingen. Direct na de aardbeving daalde het in- en outbound verkeer op de Japan Internet Exchange met 25 gigabit per seconde, maar aan het eind van de dag was de exchangerate terug op het normale niveau, zo meldt internetmonitor Renesys op zijn site.

Het grootste deel van de zeekabels lijkt hiermee de ramp te hebben overleefd. Wel zijn de verbindingen van Pacific Crossing buiten gebruik. Pacific Crossing, onderdeel van provider NTT, verzorgt internetverbindingen tussen Japan en de Verenigde Staten via zeekabels onder de Grote Oceaan. Als gevolg van de tsunami is het PC1-koppelpunt in het Japanse Ajigaura uit de lucht.

De impact lijkt echter gering: direct na de beving waren enkele netwerken in de regio, inclusief Hong Kong en de Filipijnen, onbereikbaar, maar ook die connecties waren snel hersteld via alternatieve routeringen. Renesys sluit overigens niet uit dat schade aan bijvoorbeeld kabels later alsnog aan de oppervlakte zal komen.

Final Fantasy uitgeze
Ondertussen is alle aandacht in Japan gericht op de stroomvoorziening van het land. De Tokyo Electric Power Company heeft alle bedrijven verzocht om zo spaarzaam als mogelijk met elektriciteit om te gaan. Om die reden heeft hostingprovider Square Enix de servers waarop de populaire games Final Fantasy XI en Final Fantasy XIV worden gehost, uitgezet. Het bedrijf maakte dit via zijn officiële Twitter-account bekend. Zodra de stroomvoorziening in Japan weer is hersteld, zullen de servers weer online komen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!