Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Indonesië groeit in cloud computing

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 mei 2011 08:06 uur

De populariteit van cloud computing groeit snel in Indonesië. Ondanks de hoge vertegenwoordiging van midden- en kleinbedrijven in het Aziatische land, investeren steeds meer bedrijven in de ontwikkeling van cloudtechnologie.

Ontwikkelaar van cloud platformen Hexagrid heeft deze week aangekondigd samen met Lintas Media Danawa het grootste publieke cloud platform van het land te openen: Cozy.

Het gaat om een IaaS-platform dat naast algemene cloudactiviteiten wil focussen op ‘privé-clouds’ voor bedrijven. Klanten gaan bij Hexagrid een uurtarief betalen op basis van de hoeveelheid CPU, geheugen en opslag die zij gebruiken.

In maart begon het Indiase bedrijf Tata Communications al een uitgebreidere versie van haar clouddiensten in Indonesië. Ook Microsoft kondigde in januari van dit jaar aan 2,5 miljard dollar (1,7 miljard euro) te investeren voor de ontwikkeling van cloud computing-systemen in het land. Microsoft ging voor dit project een overeenkomst aan met lokale bedrijven Telekomunikasi Indonesia (Telkom), Astra Graphia Information Technology, Greenview en Infynis System Indonesia.

Toch moet er in Indonesië nog wel wat veranderen voor de cloud een echt succes kan worden. Veel midden- en kleinbedrijven zijn slecht bekend met het concept. Uit een onderzoek van Microsoft een aantal maanden geleden blijkt dat 29 procent van een groep it-managers van bedrijven met minder dan 500 computers nauwelijks kennis bezit van cloud computing.

Een ander onderzoek van softwareleverancier SAP laat zien dat geleidelijk wel steeds meer midden- en kleinbedrijven in het land voor cloud oplossingen kiezen, mede dankzij een trend in Business Intelligence (BI). Zo bouwen of kopen steeds meer ondernemingen een datacentrum of nemen een abonnement op een cloudprovider. Met de komst van het nieuwste cloudplatform van Hexagrid krijgen het mkb in Indonesië in korte tijd zijn derde boost richting de cloud.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...