Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Reggefiber gaat glasvezel aanleggen in Weert

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 3 november 2011 08:04 uur

In de gemeente Weert komt definitief een glasvezelnetwerk. Het bedrijf Reggefiber begint binnenkort met de aanleg hiervan. Vorige maand kondigde grote delen van de gemeente Emmen aan met Reggefiber in zee te gaan.

In de gemeente Weert mochten huishoudens stemmen en 31 procent toonde interesse in een contract voor aansluiting op het netwerk. Dat is net boven de 30-procentgrens die het bedrijf hanteert bij een aanvraagbundel. Isp’s Concepts ICT, KPN, Lijbrandt en OnsBrabantNet waren betrokken bij de aanvraag in de Limburgse gemeente. Later sloten ook Vodafone en XS4ALL zich aan.

Naar verwachting kunnen huishoudens in Weert vanaf het voorjaar van 2012 gebruik maken van het netwerk, dat internet, telefoon en televisie aanbiedt.

In Emmen is vorige maand naar aanleiding van een vraagronde onder bewoners besloten glasvezel aan te leggen in delen van de gemeente, in samenwerking met isp’s Concepts ICT, Lijbrandt, Kick XL en KPN.

Op haar website zegt Reggefiber inmiddels in 110 gemeenten actief te zijn, ongeveer een tiende van Nederlandse huishoudens. Het bedrijf kreeg vorig jaar een lening van 285 miljoen van de Europese Investeringsbank om de uitrol van deze glasvezelbreedbanddiensten verder uit te rollen.

ISPam.nl Job board

Peter, 3 november 2011 11:17 am

We kunnen hier in de gemeente vanaf begin volgende week inschrijven. Eind deze maand komt er een "glasvezelwinkel" in het centrum. Ik ben benieuwd, ik doe niet mee in elk geval.

Mark, 4 november 2011 10:51 am

Hier ligt al glasvezel (al ruim een jaar denk ik) van Glashart. Tot nu toe is er nog geen concurrerend aanbod tov wat Ziggo aanbied en dat is 1 van de redenen dat we nog niet over zijn gegaan. Hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar wat we willen gebruiken en daadwerkelijk nodig hebben.

ikke, 4 november 2011 1:18 pm

hier ligt al sinds de bouw glas in de grond, tot in de meterkasten van de hele nieuwbouwwijk, eindigend op 2 rolletjes in een plastic kpn kastje. Maar geen licht erop en geen aanbieders :(

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?