Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle: minder investeringen in eigen datacenter

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 13 januari 2012 08:00 uur

Steeds minder bedrijven gebruiken eigen datacenterfaciliteiten. Dat blijkt uit de Oracle Next Generation Datacenter Index. Het aantal daalde volgens het onderzoek tussen mei 2011 en januari 2012 van 60 naar 44 procent.  De hoeveelheid bedrijven die externe datacenters gebruiken is juist toegenomen met 16 procent tot 56 procent van de respondenten.

Uit het inderzoek blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met de snel groeiende hoeveelheid data die voortkomt uit interactie met klanten en andere bedrijven. Co-locatie, hosting en cloud computing zullen belangrijke aspecten zijn in de toekomst van datacenters, aldus de onderzoekers. Oracle verwacht dat bedrijven snel weer in eigen datacenterfaciliteiten zullen investeren.

In de Benelux hangen de  investeringen in datacenters samen met technische aspecten, waaronder beperkingen van datacenters voor bedrijven. Volgens Oracle is er daarnaast een groeiende behoefte aan consolidatie van datacenters onder de bedrijven in de Benelux. In andere Europese landen is de verbetering van bedrijfsprestaties een belangrijke factor. Daarnaast is er een verschuiving zichtbaar: vonden eerder financiële bedrijven investeringen in datacenters belangrijk, nu zijn dat steeds vaker telecombedrijven.

De Oracle Next Generation Datacenter Index is een onderzoek onder ongeveer duizend managers van bedrijven in Europa en het Midden-Oosten. Het is de tweede keer dat een soortgelijk onderzoek van Oracle plaatsvindt; et eerste onderzoek was in mei 2011. Tijdens het onderzoek van januari  2012 zijn 101 managers uit de Benelux ondervraagd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!