Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast 8: Een jaar na de deelnemerspetitie.nl

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 september 2006 22:17 uur

In deze achtste ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman kijken we terug naar het moment dat ik een jaar geleden samen met een bevriende ISP de SIDN Deelnemerspetitie starte. Een jaar en 755 ondertekingen verder waarvan 233 door een SIDN deelnemer, is het tijd om de balans op te maken.

ISPam.nl Podcast 8: Een jaar na de deelnemerspetitie.nl 

Allereerst ben ik zeer te spreken over de wijze waarop de SIDN met de deelnemerspetitie is omgegaan, waarbij we direct in Arnhem op de koffie werden uitgenodigd en een maand later nog een vervolg afspraak hadden om de punten nog eens tot in detail te bespreken. Daarnaast heeft de SIDN mij voor het december nummer van het SIDN tijdschrift Portal geinterviewd.

Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat er met de punten die in de deelnemerspetitie staan gedaan is, tot nu toe:

Het eerste punt, de Verbetering van de whois infrastructuur, daar heeft de SIDN direct werk van gemaakt, helaas duurde het ruim een half jaar voordat de whois performance met vergaande maatregelen op een acceptabel niveau terecht kwam.

Het tweede punt, Verbetering van de bereikbaarheid en contact met SIDN, op dat gebied is er een grote verbeteringsslag gemaakt, op het feit na dat een aantal medewerkers van de SIDN nog steeds niet goed verstaanbaar zijn. Echter  zou de SIDN nu veel beter telefonisch bereikbaar zijn, mede dankzij de implementatie van een IVR en wordt e-mail een stuk sneller beantwoord.

Het derde punt, realtime zonefile updates, zijn helaas nog niet ingevoerd, maar met DRS4.0 zal er worden gekeken naar frequentere zonefile updates! De SIDN had overigens goede argumenten om de zonefile update niet realtime te maken, maar wel veel frequenter.

Het vierde en laatste punt, minder papieren administratie voor SIDN deelnemers, daar is helaas nog niks aan veranderd. De SIDN is bezig met een digitale handtekening, echter tot nu toe is die er nog niet.

Daarnaast heb ik kort na de lancering van de deelnemerspetitie, het deelnemersforum gestart, na een jaar valt te concluderen, dat deelnemers geen zin hebben te discussieren over de problematiek bij de SIDN. Sterker nog, velen willen simpelweg dat de dienstverlening van de SIDN goed werkt en aansluit op hun eigen dienstverlening, verder zal het de meeste SIDN Deelnemers een zorg wezen.

Gezien er toch nog flink wat klachten onder de deelnemers blijven, denk ik dat er nog veel dient te gebeuren en ik wellicht de kwestie op een andere manier moet benaderen. Een van de ideeen die ik heb is om een campagne te starten om in de Raad van Toezicht van de SIDN te komen, om zo niet van onderaf maar van bovenaf invloed uit te oefenen op de SIDN. Natuurlijk niet alleen namens de SIDN Deelnemers, maar namens alle stakeholders die belang hebben bij het goed functioneren van de .nl-namespace.

Tot zover deze achtste ISPam.nl podcast met Arnout Veenman. Tot de volgende podcast.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...