Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL: verboden werkmail te forwarden naar privé-mailbox

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 februari 2012 08:08 uur

Medewerkers van XS4ALL mogen niet langer hun werkmail doorsturen naar een prive-mailbox. Dit is besloten om te voorkomen dat klant- en bedrijfsinformatie uitlekt.

In het verleden gebeurde het nog weleens dat medewerkers een forward van het werkaccount naar een persoonlijk account hadden ingesteld. “Maar dit is niet in lijn met het beleid van XS4ALL dat alleen e-mailadressen binnen het XS4ALL kantoornetwerk gebruikt mogen worden”, zo schrijft de provider in het privacy-jaarverslag van 2011.

De it-afdeling heeft na de constatering hiervan in oktober besloten om regelmatig de e-mailinstellingen van medewerkers te controleren. Medewerkers die toch hun werkmail naar hun eigen mailbox forwarden, riskeren sancties.

Migratie Planet
Ook staat in het privacy-jaarverslag dat de overgang van de consumenten met een hostingpakket bij het voormalige Planet Internet (Planet Media Group) in 2011 zijn overgezet naar XS4ALL. De naam Planet Media Group wordt namelijk al sinds 1 juli 2008 niet meer door KPN gebruikt.

“Dat verhuizen van hostingklanten was een ingewikkeld proces omdat de servicepakketten die Planet bij haar hostingdiensten leverde niet in alle gevallen overeenkomen met die van XS4ALL.” Om de verhuizing goed te begeleiden, kreeg een aantal medewerkers toestemming om bij de klantgegevens te komen, aldus de provider die in het verslag transparant is over privacykwesties van het afgelopen jaar.

Incidenten
Afgezien van enkele kleine voorvallen waarbij per abuis teveel informatie van of over klanten werd verstuurd, bevat het verslag geen grote incidenten waarbij de privacy van klanten in gevaar is geweest.

De provider streeft ernaar om, onder leiding van privacy officer Cynthia Maasbommel, in 2012 nog beter de privacy van klanten te beschermen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!