Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telecomwaakhond: Belgische markt heeft prijsvechter nodig

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 juni 2012 08:05 uur

Breedbandinternet is in België nog steeds te duur omdat het ontbreekt aan voldoende concurrentie. Dat heeft de voorzitter van de Belgische telecomautoriteit BIPT donderdag gezegd.

Belgische huishoudens betalen nu  tussen de 50 en 70 euro per maand voor een doorsnee triple play-pakket. Volgens Luc Hindryckx, voorzitter van de Belgische toezichthouder BIPT, heeft de Belgische markt een prijsvechter nodig en meer druk van consumenten om de tarieven omlaag te krijgen. Dat heeft hij gezegd in een interview met persbureau Dow Jones.

Ook wordt er door de huidige aanbieders te weinig gedifferentieerd, vindt Hindryckx. “Een andere manier waarop de prijzen kunnen dalen is al als telecomaanbieders meer variëteit gaan bieden in internetsnelheden en te ontvangen tv-kanalen.”

Om de prijs omlaag te krijgen wil Hindryckx de toetreding van concurrenten wil vergemakkelijken, onder meer met het openen van de kabel, schrijft Telecompaper.

Telenet
De Belgische breedbandmarkt wordt gedomineerd door Belgacom, voormalig monopolist waarin de Belgische overheid nog steeds een meerderheidsaandeel heeft. Op de kabelmarkt domineert Telenet in België, een dat bedrijf is voor ongeveer de helft in handen van Liberty Global, tevens het moederbedrijf van UPC.

Juist donderdag werd ook bekend dat Telenet nog deze maand de snelheden van zijn internetabonnementen gaat verhogen. Het instappakket met een snelheid van 20 Mbps (up: 1,25 Mpbs) wordt verhoogd tot 30 Mbps (up: 2,5 Mbps). Het tweede pakket wordt verhoogd van 50 tot 60 Mbps (up van 2,5 naar 4 Mbps). Opvallend hierbij is bovendien dat de datalimiet vervalt.

Het snelste pakket bij Telenet heeft nu nog een downlinksnelheid van 100 Mbps, maar dat wordt 120 Mbps. Klanten met dit pakket gaan overigens ook 5 euro per maand minder betalen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?