Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Leden stemmen voor ambitieuze toekomstplannen ISPConnect

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2012 08:05 uur

Donderdag 18 oktober heeft ISPConnect-directeur Simon Besteman de nieuwe plannen voor 2013 gepresenteerd aan de leden. Die gingen unaniem akkoord met de doelen van het bestuur om ISPConnect in korte tijd te professionaliseren. Een interview met Simon Besteman over de ambities van de brancheorganisatie. “Als branchevereniging moet je wel een meerwaarde bieden voor je leden en de branche. Daarom komt de organisatie nu met ISPConnect 2013.”

Het plan bestaat uit twee belangrijke peilers. ISPConnect wil een toegangspoort worden voor buitenwereld naar de branche en andersom. En de brancheorganisatie wil een ambitieuzer aanbod van informatie en diensten voor de leden.
Het eerste doel betekent dat ISPConnect een gesprekspartner moet worden voor de politiek, ict-industrie, SIDN en de media. Vooral bij de laatste groep is weinig bekend over de sector. “Wij willen over verschillende situaties een mening gaan vormen en die naar buiten brengen, via de pers”, aldus Besteman. “En door het gesprek aan te gaan met die media, maar ook met de politiek, SIDN en de eigen branche, hopen we gelijk toegang te krijgen tot meer kleine hosters.”

Onderwijs
Maar ook het onderwijs is een belangrijke peiler in de nieuwe plannen van ISPConnect. “De technische opleidingen besteden weinig aandacht aan hosting. Dus als een hostingbedrijf iemand aanneemt, moet hij vaak nog flink bijgeschoold worden. Daar willen wij verandering in brengen, door bijvoorbeeld lezingen te geven op scholen maar ook goede stageplekken te organiseren binnen de branche”, aldus Besteman.

Voor de leden wil ISPConnect ook meer informatie en diensten aanbieden. “Het actieve persbeleid willen we vertalen naar de leden toe. Zo moeten zij toegang krijgen tot relevante informatie, nieuws en lezingen. Maar er moet ook meer belangrijke informatie toegankelijk worden via ons, zoals juridische dienste en advies over fiscale zaken.”

Financiën
Om de plannen te realiseren heeft ISPConnect al rondgevraagd bij belangstellende partijen voor mogelijke financiële steun. Die hebben toegezegd te willen bijdragen in het realiseren van de plannen. “Op hun eigen manier”, zegt Besteman, “sommigen willen de drankjes op een evenement financieren, anderen willen bijdragen aan onderzoek binnen de branche.”

Het bestuur kan met de goedkeuring van de leden aan de slag om de doelen om te zetten in concrete stappen voor volgend jaar. “Het sterke punt van deze plannen is dat er nergens luchtkastelen zijn. We hebben geen krankzinnig ambitieuze doelstellingen gesteld. Het plan bestaat uit een aantal concrete en logische stappen die haalbaar zijn.”

Marin Heideman, secretaris van ISPConnect, is blij met de toestemming van de leden om met de plannen van start te gaan: “Veel van de plannen zullen ook na 2013 doorlopen, zeker de ambities van ISPConnect in het onderwijs. Maar we moeten hier wel in 2013 mee beginnen: we moeten nu de juiste weg in slaan.”

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?