Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Britse cloudhoster richt zich vanuit Amsterdam op system integrators

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 6 februari 2013 13:05 uur

elastichostslogoCloudhosters krijgen er een stevige concurrent bij: het Engelse Elastichosts  gaat vanuit het datacenter van euNetworks in Amsterdam haar diensten aanbieden op de Nederlandse markt. Meest opmerkelijke is dat Elastichosts zich daarbij specifiek richt op system integrators die ‘eigen’ clouddiensten kunnen verkopen aan hun klanten, maar die binnen een partnerprogramma als ‘white label’ worden geleverd door Elastichosts.

Het Engelse bedrijf heeft al vestigingen over de gehele wereld, maar wil de Europese klanten vanaf het continent gaan bedienen. Belangrijkste reden is het feit dat klanten dan gewoon in euro’s kunnen afrekenen, vanzelfsprekend naar gebruik. Dat laatste is zeker niet uniek, maar dankzij een zeer goede marketing – het nadrukkelijk profileren als ‘white label’ waarbij de merknaam ElasticHosts er eigenlijk helemaal niet toe doet – vergaren de Britten in een rap tempo substantieel marktaandeel in inmiddels meer dan zestig landen. Nederland is dus nu aan de beurt.

ElasticHosts is een partij waarmee Nederlandse cloudproviders rekening moeten houden. Hoewel het een jong bedrijf is – opgericht in 2008 – heeft het inmiddels een stevige footprint over de gehele wereld, inclusief eigen datacenters in Silicon Valley, London, Sidney en HongKong. Het bedrijf is bovendien zeer innovatief. In 2010 werd het beloond met Cloud Computing World Series Awards, vooral omdat ElasticHosts een van de eerste cloudproviders was die hun technologie volledig op Linux hadden gebouwd.

Om in Europa verder aan de weg te timmeren, ligt de keuze voor Amsterdam voor de hand. Om te beginnen vanwege de AMS-IX als uitstekend internetknooppunt, maar ook omdat Elastichosts al een tijdje samenwerkt met euNetworks dat een eigen datacenter heeft in de hoofdstad.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...