Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TelecityRedbus neemt maatregelen tegen stroomuitval

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 november 2006 00:09 uur

Na de stroomuitval die plaats vond op 27 september in TelecityRedbus 3 is er uitgebreid onderzoek gedaan door TelecityRedbus en leverancier Emmerson Europe. Uit dit onderzoek is gebleken dat de synchronisatiekabel tussen de UPS-en de stroomstoring zou hebben veroorzaakt. Het belangrijkste advies uit het onderzoek is dan ook, om deze synchronisatiekabel te vervangen met een exemplaar dat afgeschermd is van alle electromagnetische straling.

De synchronisatiekabel zal worden vervangen op zondag 3 december, waarvoor een onderhoudsraam van 7:00 tot 15:00 uur is ingelast. Echter heeft dit wel tot direct gevolg dat gedurende de werkzaamheden de UPS systemen rechtstreeks op het electriciteitsnet zullen worden aangesloten en daarmee de spanning ongefilterd en onbeveiligd bij de apparatuur op de datavloer terecht komt. Hierbij is overigens wel op te merken dat het moment van het onderhoud met de landelijke electriciteitnet beheerder TenneT alsmede lokale beheerder Continuon is vastgesteld om eventuele risico’s tot een minimum te beperken. Verder zal er geen verstoring van de levering van stroom in het TelecityRedbus 3 optreden.

Het is goed om te zien dat de (hoogstwaarschijnlijke) oorzaak van de stroomuitval in TelecityRedbus 3 is gevonden en dat er een oplossing wordt gerealiseerd die het probleem ondervangt. Echter is het feit dat alle gevoelige apparatuur in het datacentrum gedurende maximaal 8 uur rechtstreeks op het energienet wordt aangesloten een punt waar ik minder over te spreken ben. Nu hoop ik wel dat ze tenminste een EMI/RFI Filter en Surge Suppressor er tussen zetten, zodat dergelijke invloeden vanaf het electriciteitsnet de gevoelige apparatuur in het datacentrum niet kunnen bereiken, want dat is wel het minste dat je mag verwachten!

Wat vinden jullie van de maatregel die gaat worden genomen en de beoogde uitvoering én wat vinden jullie van de de verklaring van TelecityRedbus over de stroomuitval? 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?