Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

17.427 nieuwe TLD-domeinnamen geregistreerd in Nederland

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juni 2014 10:31 uur

Sinds het begin dit jaar mogelijk is om domeinnamen te registreren onder nieuwe TLD’s. Nederland is met bijna 17.500 domeinnamen goed voor 2% van alle domeinnamen die onder nieuwe TLD’s geregistreerd zijn. Wereldwijd zijn er op dit moment al 891.581 domeinnamen geregistreerd.

In totaal zijn er 17.427 nieuwe TLD-domeinnamen geregistreerd door Nederlanders, dat blijkt uit statistieken van nTLDStats. Daarmee staat Nederland op de 10de plaats. De populairste nieuwe extensies zijn .tips (2.003 domeinnamen), .today (956 domeinnamen), .guru (815 domeinnamen), .center (792 domeinnamen) en .club (725 domeinnamen).

De top 10 populairste nieuwe TLD’s zijn goed voor bijna de helft van alle in Nederland geregistreerde domeinnamen onder nieuwe TLD’s, de overige 101 nieuwe TLD’s waar tenminste één domeinnaam in Nederland onder geregistreerd is, zijn goed voor de overige 54,1%. Daarnaast zijn er ook 174 nieuwe TLD’s waar in Nederland (nog) géén enkele domeinnaam onder is geregistreerd.

In mei werden er totaal 3.929 domeinnamen door Nederlanders onder nieuwe TLD’s geregistreerd. Op 1 mei waren er nog 13.824 domeinnamen geregistreerd, een maand later op 1 juni was dit aantal toegenomen tot 17.753.

Openprovider is de enige Nederlandse ICANN accredited registrar die zelf een overeenkomst met nieuwe TLD-registries heeft en rechtstreeks domeinnamen onder nieuwe TLD’s bij de registries kan registreren. Daardoor is ook bekend dat bij Openprovider 2979 domeinnamen onder nieuwe TLD’s waren geregistreerd op 1 mei. Op 1 juni was dit aantal toegenomen tot 3536. Dat betekent een netto toename van 557 domeinnamen in één maand.

Wereldwijd zijn er 891.581 domeinnamen onder nieuwe TLD’s geregistreerd. Op 1 mei waren dat er nog 674.690 en op 1 juni was dat aantal toegenomen tot 891.428. Dat komt neer op een groei van 217.738 domeinnamen in één maand.

Een opvallende statistiek is dat maar amper 1.999 van alle domeinnamen onder nieuwe TLD’s gesigneerd zijn met DNSSEC. Er is duidelijk nog flink werk aan de winkel om DNSSEC (wereldwijd) een succes te maken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...