Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Definitief geen overname Rackspace

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 11:00 uur

Geen Cisco, geen CenturyLink. Rackspace gaat als zelfstandig bedrijf door. Het bedrijf heeft dat gisteren laten weten. Volgens dat bericht heeft Rackspace de aanbiedingen goed bestudeerd en op basis daarvan besloten de gesprekken over een mogelijke overname te stoppen. Vorige week meldde Bloomberg nog dat CenturyLink haar oog op de cloudprovider had laten vallen.

Probleem met Rackspace is dat het portfolio van het bedrijf eigenlijk nergens aansluit. De interesse van CenturyLink was een verrassing: dat wil de footprint in Europa uitbreiden, maar heeft met het label Savvis vermoedelijk al een betere basis. Na een ruime week stelt Rackspace nu zelf dat het de overnamegesprekken heeft afgebroken. Met wie er nog gesprekken werden gevoerd, is overigens niet duidelijk. In het bericht dat Rackspace zelf naar buiten bracht geeft oprichter Graham Weston aan dat Rackspace het beste af is door zelfstandig te blijven.

Wel duidelijk is de wisseling in de top van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang is de Texaanse Tayler Rhodes benoemt als CEO van Rackspace. Rhodes was president van de Raad van Bestuur en blijft dat ook naast zijn nieuwe functie. Daarmee heeft Rhodes eigenlijk zo goed als carte blanche om nieuw beleid te voeren binnen Rackspace. Dat beleid moet gericht zijn op groei in de cloud. De omzet van Rackspace bedroeg in het afgelopen kwartaal ruim 440 miljoen dollar, een groei van ruim 4 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De omzet uit pure clouddiensten nam zelfs met bijna 8 procent toe. Rhodes heeft als taak om dit verder uit te bouwen. Als zelfstandig bedrijf.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!