Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle breidt cloud uit vanuit Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 08:00 uur

Dat Oracle nog steeds grootse plannen heeft voor de cloud, is geen geheim. Het bedrijf zet zwaar in op met name PaaS (databases) en SaaS-diensten, hoewel het ook IaaS aanbiedt. Met dat laatste heeft Oracle echter een flinke achterstand op de ‘native’ public cloudproviders. Oracle verwacht de komende jaren ook veel van haar cloudproposities en richt gespecialiseerde salescenters op in een zes grote steden, waaronder Amsterdam.

De salescenters, die uitsluitend clouddiensten zullen verkopen, worden voor de EMEA-regio gevestigd in Caïro, Dubai, Praag, Malaga, Dublin en Amsterdam. Voor het Cloud Sales Center in Amsterdam zoekt Oracle liefst 400 mensen. “De opening van de nieuwe vestiging biedt Oracle toegang tot nog meer talent op de Nederlandse arbeidsmarkt en opent een deur naar enkele van de grootste merken van Europa, die ook in Amsterdam zijn gevestigd”, aldus Oracle. Computable meldt dat er nog geen exacte locatie bekend is, maar dat Oracle hier wel snel een besluit over zal nemen.

In Het Parool meldt Oracle-topman in Nederland René van Stipthout: “Het wordt een belangrijke locatie voor ons. Amsterdam is dé plek voor jonge, getalenteerde en internationaal georiënteerde mensen en een metropool met aanzien in Europa, maar zeker ook wereldwijd. Daarnaast is Amsterdam een prettige omgeving om in te wonen en te werken.” Diezelfde krant meldt ook dat Amsterdam niet de eerste keuze was, maar een ‘dark horse’. Wethouder Kajsa Ollongren vertelt dat de stad haar best heeft moeten doen om Oracle te overtuigen. De locatie komt overigens naast het bestaande hoofdkantoor in Nederland, dat in Utrecht is gevestigd.

In totaal neemt Oracle voor de gehele regio 1.400 mensen aan. Deze werving komt bovenop de miljarden aan investeringen die het bedrijf in de afgelopen twee jaar heeft gedaan in het ontwikkelen van haar cloudportfolio. Dat portfolio is gebouwd op PaaS en SaaS, waarbij het zwaar inzet op Big Data. Onderliggende technologie is vooral gebaseerd op de eigen databasesoftware en Java als platform. Daarnaast biedt Oracle honderden applicaties aan als Software-as-a-Service dat platformonafhankelijk moet kunnen draaien, zowel on-premise als in public/private cloudstructuren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...