Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco trekt stekker uit modulaire serverlijn voor cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 juni 2016 08:00 uur

Twee jaar geleden introduceerde Cisco speciaal voor cloudproviders en gamehosters de M-servers. De M stond voor modulair met het achterliggende idee dat cloud- en gamehosters snel en modulair capaciteit willen kunnen opschalen. Cisco trekt nu de stekker uit het M-concept. Vicepresident Frank Palumbo stuurde afgelopen vrijdag een interne memo door het bedrijf waarin hij de ‘end of sale’ aankondigt. Reden: de vraag naar servers uit de M-lijn is ‘dramatisch’ ingezakt.

Cisco heeft grofweg last van twee grote bewegingen in de markt voor X86-technologie. Enerzijds zijn de hyperconverged systemen sterk in opkomst, met Nutanix, HP en VxRail vooralsnog als leidende partijen. Veel bedrijven kiezen voor hyperconverged stacks als on-premise private cloudoplossingen. Anderzijds hebben de grote (public) cloudproviders hun eigen technologie die inderdaad modulair schaalbaar is, maar dan op componentniveau. De M-servers waren wel complete servers waarvan er maximaal acht in een 2U-rack pasten.

Cisco gaat nu inzetten op haar UCS-lijn. Volgens Palumbo vragen de klanten hier ook om en speelt Cisco hierop in met bijvoorbeeld de Cisco UCS C3260. Dat is ook een modulair systeem, maar meer gericht op de enterprise-markt. De UCS C3260 kan beschikken over maximaal 24 cores per node, 1 terabyte aan geheugen en 360 TB opslag. Die server kan ook als standalone worden ingezet, maar biedt de mogelijkheid om modulair componenten aan te passen of te ‘upgraden’. Daarnaast gaat Cisco haar UCS B-blades zwaarder positioneren. Cisco ziet daarin meer toekomst dan de M-lijn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!