AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago

AMS-IX USA Inc. breidt verder uit om de ontwikkeling van het neutrale en gedistribueerde internet exchange-model in de VS te stimuleren

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2014 15:12 uur

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft bekend gemaakt dat AMS-IX USA Inc. de eerste point-of-presence (PoP) heeft geopend in Chicago. AMS-IX USA Inc. opende deze PoP in de CME Cermak Hosting Facility in Chicago. Net als de recent geopende internet exchanges in San Francisco en New York, is ook dit peering platform volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in Amsterdam, op dit moment de grootste internet connectivity hub ter wereld. AMS-IX heeft bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die onlangs de grens van 3 Tb/s heeft doorbroken.

De opening van AMS-IX Chicago past perfect binnen de strategie van AMS-IX om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Op deze manier kan meer groei worden bewerkstelligd voor AMS-IX in Amsterdam. Bovendien voegt een neutrale en gedistribueerde internet exchange veel waarde toe aan de interconnectiemarkt in de omgeving van Chicago door de complexiteit in deze markt en de bijkomende kosten te reduceren.

Door een internet exchange verspreid uit te rollen in Chicago en de nabije omgeving, wordt meer diversiteit geboden binnen de interconnectie-markt in deze regio. Daarnaast bevindt Chicago zich op een belangrijk knooppunt voor internetverkeer en zijn er veel bedrijven gevestigd die zich richten op content, digital media en financiële diensten. Met name dit laatste is erg belangrijk voor AMS-IX. Binnen de faciliteit van CME Cermak bevinden zich veel organisaties die zich richten op de financiële markt. Dit is een interessante doelgroep voor AMS-IX, aangezien financiële organisaties steeds meer afhankelijk zijn van het internet.

“Wij bieden de interconnectie-markt in de Chicago-metropool een waardevol alternatief doordat deze internet exchange erop gericht is om de geografische diversiteit te vergroten, de connectiviteit te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. Dit bewerkstelligen we door middel van een sterke internetinfrastructuur en een gedistribueerd en neutraal model”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX. “Bovendien geeft AMS-IX Chicago een impuls aan de economie in deze regio door het aantrekken van meer business, het stimuleren van zowel de groei van werkgelegenheid en innovatie.”

“Wij zijn tevens verheugd om samen te werken met CME Group”, vervolgt Witteman. “Zij bieden ons de mogelijkheid om een ​​nieuwe doelgroep te bedienen, zoals de spelers op de financiële markten die sterk afhankelijk zijn van het internet en datacenters.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.