Akamai neemt Prolexic over

Akamai breidt portfolio voor weboptimalisatie en -beveiliging uit met additionele cloudoplossingen voor het beveiligen van datacenters en enterprise applicaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 2 december 2013 13:48 uur

Akamai Technologies en Prolexic Technologies hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Prolexic door Akamai. Prolexic levert beveiligingsoplossingen uit de cloud, waarmee organisaties hun datacenters en enterprise applicaties kunnen beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen.

Organisaties hebben te maken met dreigingen die zich continu ontwikkelen. Om deze dreigingen het hoofd te kunnen bieden, zijn er voor verschillende scenario’s uitgebreide beveiligingsoplossingen nodig. Hierbij gaat het onder andere om het beveiligen van bedrijfskritische websites en applicaties tegen aanvallen, en het beschermen van enterprise applicaties in het datacenter, zoals e-mail, FTP, VPN, etc.

Akamai biedt toonaangevende oplossingen om websites en webapplicaties te beschermen, waarbij het bedrijf de schaal en de intelligentie van zijn wereldwijde platform inzet om zelfs de grootste en meest geavanceerde DDoS-aanvallen en aanvallen op applicatie-niveau af te slaan. Prolexic combineert oplossingen die bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen met expertise op het gebied van operationele beveiliging, om zo datacenters en enterprise IP applicaties te beschermen.

Met de overname van Prolexic wil Akamai zijn klanten een uitgebreid portfolio van beveiligingsoplossingen bieden die specifiek zijn ontworpen om de web- en IP infrastructuur van organisaties te beschermen tegen aanvallen op het datacenter en op applicatie- en netwerkniveau.

“Iedere organisatie die zaken doet via internet heeft te maken met een aanvalslandschap dat zich continu ontwikkelt en dat zich richt op het verstoren van de bedrijfscontinuiteit, het toebrengen van imagoschade of het stelen van gevoelige informatie”, zegt Tom Leighton, CEO van Akamai. “Door de krachten te bundelen met Prolexic, willen we Akamai’s platform voor beveiliging en optimalisatie van webprestaties combineren met de krachtige DDoS-beschermingsoplossingen van Prolexic voor het beschermen van het datacenter en van enterprise applicaties. We zijn ervan overtuigd dat de oplossingen en het team van Prolexic ons zullen helpen bij het verwezenlijken van ons doel om internet snel, betrouwbaar en veilig te maken.”

“Bedrijven zijn afhankelijk van de toegankelijkheid, veiligheid en snelheid van applicaties, data en infrastructuur die verbonden zijn met internet”, zegt Scott Hammack, CEO van Prolexic. “Wanneer organisaties kunnen vertrouwen op één leverancier voor optimale internetprestaties en beveiliging, wordt het aanzienlijk eenvoudiger voor ze om problemen met de beschikbaarheid van het netwerk op te lossen en krijgen klanten meer duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is. Wij geloven dat we samen met Akamai klanten de hoogst mogelijke netwerkvisibiliteit en -bescherming kunnen bieden.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Akamai alle uitstaande aandelen van Prolexic overnemen, voor een nettobedrag van ongeveer $370 miljoen in contanten, na verwachte aanpassingen van de aankoopprijs, plus de aanname van uitstaande, nog niet uitgeoefende opties voor de aanschaf van Prolexic-aandelen. Deze transactie, die afhankelijk is van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door wet- en regelgevende instanties, zal naar verwachting in de eerste helft van 2014 worden afgerond. De huidige financiële verwachtingen van Akamai voor Q4 2013 blijven dan ook ongewijzigd. Naar verwachting zal de overname van Prolexic de waarde van Akamai’s Non-GAAP nettowinst per aandeel in het eerste volledige jaar na de overname licht verwateren met $0,06 tot $0,08. Wanneer de overname eenmaal is voltooid, zal het bedrijf Prolexic meenemen in zijn verdere verwachtingen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...