Argeweb: Groei nieuwe domeinextensies zet gestaag door

  • Bedrijfsnieuws van
  • Argeweb
  • geplaatst op
  • 24 juli 2014 11:21 uur

Sinds de uitgave van de eerste nieuwe domeinnamen (new gTLD’s) zet de groei nog gestaag door. In Nederland worden er per maand ruim 4000 nieuwe domeinen met één van de nieuw uitgekomen extensies geregistreerd. Nederland staat hiermee wereldwijd op de 9e plaats.

Stabiele groei

Waar de verwachtingen voor het uitkomen van de nieuwe extensies uiteen liepen is nu op te maken dat het aantal geregistreerde domeinen stabiel groeit. Sinds het uitkomen van de extensies in februari 2014 zijn er maandelijks gemiddeld 4.333 domeinnamen met een nieuwe extensie in Nederland geregistreerd.

Populair

Van de 1930 ingestuurde aanvragen voor het beheren van een extensie zijn er inmiddels al 334 live en te bestellen. Daarvan zijn de extensies .xyz, .berlin en .club de meest populaire wereldwijd. Van de .xyz en .berlin extensies zijn er overigens providers geweest die deze gratis hebben weggegeven, gevolgd door een flinke groei. De extensies die het in Nederland goed doen zijn .tips, .today en .club.

Nederlandse registraties

Amerika is met 40% van de totale registraties het land met de meeste registraties. Wereldwijd neemt Nederland een 9e plaats in als het gaat om het aantal geregistreerde nieuwe domeinnamen en een 8e plaats als gekeken wordt naar het aantal domeinnamen per inwoner. Binnen Europa heeft Nederland een hogere dichtheid en bekleed daar een 5e plaats.

Hoge verwachtingen

Hoge verwachtingen heeft Argeweb van de nog uit te komen extensies. “Verreweg de meeste interesse is er voor de nog niet uitgekomen .shop, .online of .app extensie. Deze extensies zijn voor onze klanten ook het beste in te zetten voor hun bedrijf of hobby. Indien deze vrij te registreren komen verwachten wij een fikse stroom aanvragen”, aldus Tom van Leeuwen van Argeweb. Hostingprovider Argeweb, één van de grootste new gTLD aanbieders van Nederland, bood al voor het uitkomen van de nieuwe extensies de mogelijkheid om een voorregistratie te plaatsen via voorregistratie.nl voor een nieuwe domeinnaam, waarbij er inmiddels al meer dan 30.000 reserveringen geplaatst zijn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...