Claranet helpt Van Cranenbroek met groei van de web-omgeving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 22 september 2015 14:15 uur

Van Cranenbroek is de eerste gebruiker van Claranet’s Web Acceleration & DoS Protection (WADP) in Nederland. Deze dienst is door Claranet ontwikkeld voor organisaties met bedrijfskritische web-applicaties. De dienst verbetert de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van web-applicaties.

Acceleratie
WADP wordt geleverd vanuit de Europese Claranet datacenters en vereist geen additionele hardware of software. De dienst is exclusief beschikbaar voor Claranet klanten met publiek gerichte web-applicaties. Claranet zorgt ervoor dat bedrijfskritische web-applicaties niet alleen 24×7 optimaal beschikbaar blijven maar versneld worden door gebruik te maken van meerdere knooppunten, die zijn verdeeld over de Europese Claranet datacentra (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk). Alle statische en dynamische herbruikbare content wordt transparant opgeslagen in de caching systemen die in deze datacentra staan opgesteld. Dit maakt het mogelijk om de content van de web-applicaties sneller vanuit de cache te serveren dan wanneer het rechtstreeks vanaf de webservers wordt geleverd. Hierdoor wordt de laadtijd van de pagina of applicatie verminderd wat de gebruikerservaring verbetert.

Cache-nodes
Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux legt uit: “Webacceleration & DoS Protection maakt gebruik van een aantal grote cache-nodes die op de grens tussen het Claranet-netwerk en het internet staan geïnstalleerd. Hiermee kan zowel statische als dynamische content direct geleverd worden zonder de servers zelf te belasten. Hiermee kun je grote hoeveelheden verkeer aan zonder dat je web-omgeving in de problemen komt door de belasting.” “Voor ons een prima oplossing,” vult Maarten Verhappen, Hoofd IT van Van Cranenbroek, aan, “we hebben een enorme stijging gehad in het aantal mensen die onze online nieuwsbrief willen ontvangen. Na het versturen van de nieuwsbrief per e-mail naar onze klanten zagen we dat onze web-omgeving het moeilijk begon te krijgen. Met deze dienst die voor onze hostingoplossing staat, zien we dat de servers zonder moeite alles goed kunnen verwerken. Het overgrote deel van de content wordt door Claranet uit de cache gestuurd, en zelfs nog sneller dan het elke keer vanuit de server moet worden geleverd.”

Bescherming
Naast de acceleratie voor de web-omgeving zorgt WADP ook nog voor een additionele bescherming. De dienst maakt gebruik van een reeks van voorzieningen die worden gecombineerd met de capaciteit van het Claranet netwerk om de meerderheid van de netwerk- en applicatie-aanvallen af te slaan voordat deze invloed gaan hebben op de systemen en diensten van de klant. Claranet gebruikt meerdere technologieën om verkeer te filteren op het entreepunt van het Claranet netwerk. WADP heeft de mogelijkheid om grote hoeveelheden verkeer te absorberen of juist te leveren over het Claranet-netwerk om latency te verminderen en de prestaties van applicaties te verbeteren. Dit resulteert in een sterk verbeterde beschikbaarheid en capaciteit zonder dat het oorspronkelijke platform een upgrade nodig heeft. Zelfs als de originele webservers down zijn (de klant heeft een incident op het web-platform, problemen met het netwerk, is bezig met een migratie, etc.) kan Claranet dankzij de combinatie van acceleratie en bescherming de statische en dynamische herbruikbare content gedurende 4 uur blijven leveren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...