DMP: nieuwe versie Commvault enorme stimulans voor effectievere data-analyse

Nieuwe Commvault-versie via DMP vanaf december 2015 beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 23 oktober 2015 10:10 uur

Het nieuwe datamanagementplatform van Commvault maakt het mogelijk om van data nu echt de belangrijkste asset van ondernemingen te maken. Dat zegt Eric Evers, Director Technology bij storage- en back-upspecialist DMP in Zeist. Volgens Evers biedt de nieuwe versie van Commvault aan bedrijven de mogelijkheid om in te spelen op hun groeiende behoefte om data te kunnen analyseren, data beter te kunnen beschermen en downtime sterk te reduceren.

Commvault is een van de marktleiders op het gebied van back-up, archivering en informatiemanagement. DMP is erkend Commvault-specialist en bouwt zijn ervaring en kennis met het product nog dagelijks uit. Evers: “Als het gaat om datamanagement, erkennen steeds meer bedrijven het belang van een betrouwbare partner. Commvault biedt een betrouwbare oplossing voor datamanagementvraagstukken, waarop wij onze pay-per-use DataManagement-as-a-Service-diensten (DMaaS) voor Back-up, Archive en DR gebaseerd hebben.”

De nieuwe generatie Commvault-innovaties bieden klanten meer mogelijkheden om gaten in hun datamanagement te dichten. Evers: “Het product maakt een geweldige ontwikkeling door. Vooral het Dataplatform-concept is een noviteit. Het is nu mogelijk om naast de back-updata ook data te verzamelen vanuit allerlei verschillende bronnen, zoals databases en websites. Deze databronnen kan men dan via de Commvault-API gebruiken voor datamining. Dit biedt een organisatie enorme mogelijkheden om de beschikbare data om te zetten naar informatie. Daarnaast kunnen klanten met de nieuwe functionaliteit ‘Build your own reports’ zelf eenvoudig rapportages maken en uitdraaien. Dat zijn nieuwe en krachtige businesstools.”

“Verder is de (disaster) recovery van virtual machines sterk verbeterd en bovendien geautomatiseerd, zodat data sneller toegankelijk gemaakt kan worden voor DR- of testdoeleinden. Veel van de bètafunctionaliteit is nu standaard opgenomen in de nieuwe release. Met die bètafunctionaliteit hebben wij inmiddels al veel ervaring”, aldus Evers. “We weten wat de nieuwe features allemaal doen.”

DMP maakt de nieuwe Commvault-versie vanaf december 2015 beschikbaar voor nieuwe klanten. Upgrades naar de nieuwe versie voor bestaande klanten verwacht Evers begin 2016 te realiseren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?