Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud

Interfaces naar ‘on-premise’ systemen/applicaties grootste nadeel

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 3 maart 2015 15:12 uur

52 procent van de IT-beslissers vindt het belangrijkste voordeel van een hybride cloudoplossing dat het eenvoudig is om in te springen op pieken en dalen door schaalbaarheid van de oplossing. Dit heeft SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onderzocht onder 145 IT-beslissers. Het grootste nadeel vindt 48 procent dat interfaces naar on-premise systemen/applicaties moeilijker zijn.

Overige voordelen van een hybride cloud zijn het feit dat gevoelige data in eigen beheer blijft (48%) en het gefaseerd kunnen migreren naar de cloud (39%). Het risico voor de continuïteit wordt gezien als een groot nadeel van een hybride cloud (43%). Hierbij kan gedacht worden aan faillissement van de dienstverleners, calamiteiten of het niet nakomen van SLA’s. Tot slot zegt 35 procent van de IT-beslissers de integratie met het bestaande netwerk ingewikkeld te vinden.

Ketenbeheer
Van de respondenten die al gebruikmaakt van een hybride cloudoplossing (42%), geeft maar liefst 44 procent aan geen geïntegreerd inzicht te hebben in de volledige infrastructuur. Bijna een kwart (24%) van de IT-beslissers zegt wel dit inzicht te hebben en gebruikt een (beheer)tool om in één dashboard de volledige infrastructuur inzichtelijk te maken.

Linda Verweij, COO van SPS, licht de resultaten toe: “De adoptie van de hybride cloud zal steeds verder toenemen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Door over te stappen naar een hybride cloud wordt een deel van de IT-infrastructuur buitenshuis geplaatst, maar de eindverantwoordelijkheid blijft binnenshuis liggen. Om als IT-manager toch de touwtjes in handen te blijven houden en inzicht te bewaren in de IT-processen en -services, is geïntegreerd inzicht noodzakelijk. De 44 procent die aangeeft dit nog niet gerealiseerd te hebben, zal hier de komende periode zeker stappen in moeten zetten.”

De onderzoeksresultaten en de visie van SPS op het beheer van de hybride cloud zijn verwerkt in het whitepaper ‘Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/het-it-beheer-van-een-hybride-cloud/

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...