Gartner roept CommVault uit tot Leider in Magic Quadrant for Enterprise Information Archiving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 15 november 2013 14:08 uur

CommVault (Nasdaq: CVLT) is door onderzoeksbureau Gartner geplaatst in het Leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant for Enterprise Information Archiving’[1]. Volgens Gartner “omvat de term ‘Enterprise Information Archiving (EIA)’ producten en oplossingen voor het archiveren van gebruikerscontent (bijvoorbeeld e-mails, bestanden, instant messages en sms-berichten) en andere datatypen (waaronder gestructureerde data, social media- en webcontent). Deze producten bieden mogelijkheden als datadeduplicatie voor verschillende contenttypen, retentiemanagement, contentindexering en ten minste basistools voor e-discovery (wat in dit geval functionaliteit omvat voor rechtsgeldig bewaren, geavanceerd zoeken, exporteren en andere beheermogelijkheden voor e-discovery binnen het archief).”

Als een integraal onderdeel van het Simpana®-softwareplatform biedt Intelligent Archive van CommVault mogelijkheden om informatie te classificeren, te bewaren en te ontsluiten op basis van strategische businesswaarde. In plaats van het accumuleren en doorzoeken van grote volumes van nutteloze data voorziet de Simpana-software in intelligent indexeren en bewaren van informatie op basis van geautomatiseerde, door compliance bepaalde retentiepolicy’s. Eenvoudige en intuïtieve zoek- en ontsluitingsmogelijkheden maken e-discovery makkelijker en ze spelen in op compliance-uitdagingen. Klanten maken bedrijfsdata zo beter inzichtelijk, waardoor ze beter zakelijke beslissingen kunnen nemen.

“Wij geloven dat deze erkenning de waarde van een enkelvoudig platform onderstreept. Dat platform stelt klanten in staat om in te spelen op hun data- en informatie-uitdagingen en om betere beslissingen te nemen”, zegt N. Robert Hammer, bestuursvoorzitter, President en CEO van CommVault. “Simpana 10 is gebouwd op het leiderschap van CommVault in enterprise-back-up en recovery en biedt intelligente archiverings-en zoekmogelijkheden die het karakter van compliance, e-discovery en Information Governance blijvend veranderen.”

CommVault Simpana 10 is het enige softwareplatform dat convergente back-up- en archiveringsfunctionaliteit biedt. Daardoor kan een organisatie kritische bedrijfsinformatie doorzoeken, kosten reduceren en de operationele complexiteit verminderen. Simpana 10 biedt een slimme benadering voor het beheren en ontsluiten van informatie gedurende de gehele levenscyclus, met mogelijkheden voor intelligent archiveren.

  •  Simpana OnePass™ integreert archivering, back-up en rapportages in één proces. Zo lossen organisaties de problematiek op van de enorme bestands- en e-mailgroei zonder extra overhead toe te voegen
  • ContentStore is een hardwareagnostische, virtuele repository voor alle met Simpana beheerde informatie. Deze verzamelt, organiseert, indexeert en classificeert data op basis van gebruikersgedefinieerde policy’s. Dat zorgt voor ongeëvenaarde flexibiliteit, efficiëntie en schaal.
  • Reference Copy voorziet in contentgebaseerde retentie. Daarmee zijn geautomatiseerde, fijnmazige policy’s in te zetten voor tiering, retentie en classificatie. Hiermee kan een organisatie alleen relevante zakelijke en compliance-data bewaren.
  • Enterprise Search. CommVault gebruikt een enkelvoudige intelligente index voor zowel back-up- als archiefdata. Hierdoor kan een gebruiker snel bedrijfskritische informatie doorzoeken, classificeren en ontsluiten.

CommVault is verder in drie opeenvolgende jaren gepositioneerd in het Leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant: Enterprise Backup/Recovery Software’[2].

Simpana 10 helpt bedrijven niet alleen met archivering, maar ook met kostenreductie door geavanceerde back-up en recovery, replicatie, snapshot-management, virtual machine-integratie, Edge-bescherming en toegang tot informatie vanaf elke plek en op elk moment.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...