Gartner waardeert de Tintri VMstore T800 Hybrid-Flash-reeks met op een na hoogste productscore

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 15:00 uur

Tintri Inc. maakt vandaag bekend dat Gartner de storage arrays uit de VMstore T800 Hybrid-Flash-reeks van Tintri heeft gewaardeerd met de op een na hoogste productscore voor servervirtualisatie en VDI. Dit was een van de zes gebruiksscenario’s die het analistenbureau evalueerde in het kader van zijn ‘Critical Capabilities’-rapport. Tintri beschouwt deze waardering van de VMstore T800 als een bewijs van de voordelen die zijn VM-bewuste storage-architectuur naar gevirtualiseerde applicaties brengt.

Het ‘Critical Capabilities for General-Purpose Midrange Storage Arrays’-rapport, dat op 21 oktober 2015 werd gepubliceerd, presenteert een aantal specifieke bevindingen, zoals “Servervirtualisatie, desktopvirtualisatie, big data analytics, cloud-storage en de ongebreidelde gegevensgroei geven een nieuwe invulling aan traditionele maatstaven voor de aantrekkelijkheid van producten.” Het rapport stelt verder dat “…de werkelijke uitdaging bij de implementatie van een succesvolle storage-infrastructuur niet schuilt in het ontwerpen van een gemoderniseerde infrastructuur die werkt, maar het ontwerpen van een netwerkupgrade die voor optimale flexibiliteit en service level objectives (SLO’s) zorgt en de totale eigendomskosten minimaliseert.”

Tintri ontwikkelt storage-oplossingen die de beheerkosten terugdringen en voor consistente en voorspelbare VM-prestaties zorgen. Organisaties kunnen op deze manier hun kosten aanzienlijk verlagen en sneller nieuwe en verbeterde applicaties inzetten die hen zakelijke toegevoegde waarde bieden. De storage arrays van Tintri brengen deze voordelen naar gevirtualiseerde omgevingen dankzij ingebouwde isolatie van de prestaties, quality of service (QoS), real-time analyses, replicatie en snapshots op VM-niveau.

“De VM-bewuste storage-producten van Tintri bieden mogelijkheden waar conventionele, op LUN-gebaseerde ICT-opslag simpelweg niet aan kan tippen. Dit wordt naar onze mening bewezen door onze productscore in het ‘Gartner Critical Capabilities’-rapport en de duizenden klanten die de oplossingen van Tintri inzetten om de complexiteit weg te nemen en de opslagprestaties te verbeteren”, aldus Kieran Harty, de CTO en medeoprichter van Tintri. “Tintri is ontwikkeld met het oog op gevirtualiseerde ondernemingen en aanbieders van cloud-diensten. Zij kunnen kiezen uit volledig op flash gebaseerde of hybride systemen, alle belangrijke hypervisors en geconvergeerde of standalone oplossingen. Dit biedt hen een hoge mate van flexibiliteit en stelt hen in staat om de regie te behouden. We blijven bovendien nieuwe mogelijkheden introduceren die onze klanten tijd, geld en kopzorgen besparen.”

Tintri heeft een driecijferige groei weten te boeken ten opzichte van het voorgaande jaar. Bijna de helft van alle klanten van Tintri heeft een omzet van boven de miljard dollar. De storage-oplossingen van Tintri worden door grote ondernemingen en service providers ingezet ter ondersteuning van meer dan 500.000 virtuele machines die ruim 50 petabytes aan gebruikersgegevens vertegenwoordigen. Klanten zijn onder meer Chevron, ConocoPhillips, European Investment Bank, GE, NTT, MillerCoors, Rogers Communications, SK Telecom, Sony, Time Warner, United Healthcare en tientallen Amerikaanse overheidsinstellingen. De snelle groei van Tintri bewijst dat organisaties die virtualisatie omarmen behoefte hebben aan een storage-oplossing die hetzelfde doet.

Het rapport is beschikbaar op Gartner Critical Capabilities 2015

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...