Goede lucht- en waterkwaliteit essentieel voor uw datacenter


Verminderde lucht- en waterkwaliteit kunnen de beschikbaarheid van uw datacenter verstoren. Het is niet vanzelfsprekend dat die kwaliteit goed is. Gelukkig biedt CAG Datacenter Solutions inzicht en doeltreffende oplossingen.

Duurzaamheid is hot.
Ook bij datacenters: veel bedrijven willen de energiekosten zo laag mogelijk houden én laten zien ‘groen’ bezig te zijn. Vaak worden daarvoor energiereducerende tools gebruikt, zoals het gebruik van koele buitenlucht (direct free cooling). Dat is inderdaad duurzaam en efficiënt, maar niet zonder risico. Peter Thorenaar, adviseur luchtkwaliteit bij CAG, legt uit: “De buitenlucht bevat veel verontreiniging in de vorm van fijnstof. Daar kunnen verzurende componenten bij zitten, zoals zwaveloxide uit diesel, stikstofoxide uit de landbouw, maar ook chloride uit zoute zeelucht. Wanneer dergelijke stoffen uit de buitenlucht het datacenter bereiken, kan dit leiden tot versnelde corrosie van de IT-apparatuur.”

Specifieke vakkennis en meetapparatuur
Een verminderd binnenklimaat heeft niet alleen gevolgen voor het comfort en de gezondheid van uw medewerkers, maar zeker ook voor de beschikbaarheid van uw datacenter, uitgedrukt in de Tier-factor. Thorenaar: “Uiteraard meet elk bedrijf bijvoorbeeld de temperatuur en de luchtvochtigheid in zijn datacenter. Maar voor het meten en beheersen van chemische, fysische en eventueel biologische componenten, is meer nodig. Specifieke vakkennis en meetapparatuur zijn vereist om te zien of er in het datacenter sprake is van Gaseous & Particulate Contamination, zoals de ASHREA TC9.9 dit omschrijft.”

Verbeteren lucht- en waterkwaliteit
Naast luchtkwaliteit is ook waterkwaliteit van grote invloed op de beschikbaarheid van uw datacenter. Zo bepaalt bijvoorbeeld de kwaliteit van uw (adiabatische) koel- of bevochtigingssysteem uiteindelijk de ‘gezondheid’ van uw datacenter. Wat CAG Datacenter Solutions zoal voor u kan betekenen op het gebied van lucht- en waterkwaliteit, vertelt Thorenaar ten slotte: “Wij beschikken over de relevante kennis, meetapparatuur en analysemethodieken. Daarmee kunnen we de lucht- en waterkwaliteit in uw datacenter haarscherp inzichtelijk maken en verbeteren. Denk daarbij aan een quickscan van het ventilatiesysteem, een volledige risico-inventarisatie van onderhoud en binnenklimaat en een probleemgericht vraagstuk zoals de analyse van aangetroffen vervuiling en corrosie.” Dit alles om ‘downtime’, en dus hoge kosten en imago schade, tot een minimum te beperken.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...