Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet; toonaangevende ICT provider in Europa versterkt schaalgrootte, expertise en slagkracht

Met overname zal Interoute zijn cloudnetwerk en communicatieservices beschikbaar maken voor nationale bedrijven en multinationals wereldwijd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 8 september 2015 12:02 uur

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudservice platform, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Europese managed services provider Easynet, afgezien nog van enkele gebruikelijke overnameformaliteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van Easynet op 402 miljoen Engelse pond. De pro forma jaaromzet van Interoute, na uitvoering van de overname, zou in de twaalf maanden tot en met 30 juni 2015 uitkomen op 700 miljoen euro.

De overname zal de grootzakelijke, overheids- en serviceproviderklanten van de gefuseerde groep een compleet pakket bieden van alle producten en diensten van de bedrijfscombinatie. Naast het uitgebreide product- en dienstenaanbod zal de overname ook leiden tot een grotere mate van expertise en vaardigheden waar bestaande klanten en nieuwe prospects van beide bedrijven wereldwijd gebruik van kunnen maken.

Interoute werd onlangs nog aangemerkt als ‘Leader’ in Gartner’s Magic Quadrant 2015 voor Cloud-Enabled Managed Hosting, Europa1.

Interoute biedt een verscheidenheid aan producten en diensten op het gebied van Unified Connectivity, Computing en Communications aan multinationals en nationale ondernemingen, zoals UEFA, ESA, SCA en Saxo Bank, wereldwijde telecommunicatiebedrijven en internetcontentproviders. Easynet heeft een indrukwekkend klantportfolio van wereldwijde ondernemingen, overheidsinstellingen en nationale bedrijven.

Gareth Williams, CEO van Interoute: “Het zijn spannende tijden voor Interoute en voor onze klanten, nu we ons ontwikkelen tot een toonaangevende, onafhankelijke Europese ICT-provider. Het is de volgende stap in onze acquisitiestrategie, die ons weer dichter bij ons doel brengt om de voorkeursprovider te zijn voor de Europese digitale economie.”

Mark Thompson, CEO van Easynet: “Ik ben ervan overtuigd dat deze overname grote voordelen zal opleveren voor de klanten van zowel Interoute als Easynet. Deze bedrijfscombinatie kan veelzijdigere en gedetailleerdere connectivity keuzes bieden, plus een omvangrijk portfolio aan producten en diensten. Het cloudhostingaanbod dat toch al marktleidend in Europa was, wordt door de overname nog uitgebreider.“

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...