Interoute breidt cloud in Engeland uit met overname van Vtesse group

Europa's grootste cloud services platform wordt uitgerold in Engeland, Schotland en Wales

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2014 15:07 uur

Interoute, eigenaar en operator van Europa’s grootste cloud services platform, heeft het Engelse bedrijf Vtesse group overgenomen. Met deze gedurfde overname vergroot Interoute het aanbod in Groot-Brittannië significant door het toevoegen van het twaalfde Interoute datacenter en 7.000 kilometer netwerk. Interoute doet zaken met bedrijven in Europa, Azië en de VS. Het cloud services platform en het Enterprise Unified ICT portfolio worden regelmatig onderscheiden.

Martijn ten Kate, sales director Enterprise bij Interoute zegt: “Als je kijkt naar de mogelijkheden voor Europese bedrijven die willen profiteren van flexibele, schaalbare cloud-infrastructuur, worden ze vaak beperkt tot publieke cloud providers die denken dat Europa kan worden bediend met één Europees datacenter dat is verbonden via het publieke internet. Met deze overname voegt Interoute haar twaalfde datacenter in Europa en meer dan 7.000 kilometer Britse netwerk toe aan het wereldwijde cloud services platform, dat bestaat uit 60.000 kilometer pan-Europees glasvezelnetwerk en diverse fysieke en virtuele datacentra in Europa, de VS en Azië. Dit is een zeer veerkrachtig, veilig, en lage latency cloud platform waarvan bedrijven overal ter wereld kunnen profiteren.”

Het netwerk van Vtesse is een van de grootste netwerken in Engeland en het ontsluit 55 datacenters en 48 steden in Engeland, Schotland en Wales. Het bedrijf biedt grootstedelijke en WAN-oplossingen voor enkele van de grootste bedrijven in de wereld, zowel rechtstreeks als via toonaangevende wereldwijde system integrators, zoals IBM, ARUP, Redstone en Logicalis. De Vtesse-klanten, waaronder Lloyds TSB, Poundland, Friends Provident, Invesco, DEFRA en de AA, hebben met deze overname toegang tot het geavanceerde Unified ICT-portfolio van Interoute.

Het Tier 3 datacenter van Vtesse is gelegen op 25 minuten van het centrum van Londen, heeft een oppervlakte van 2.700 vierkante meter en biedt plaats aan 877 racks in 5Kw, elk via een 5Mw voeding. Het is een ideale plaats voor colocatie, disaster recovery en back-up voor reeds bestaande Interoute London City datacenters.

Aidan Paul, oprichter en chairman van Vtesse zegt: “In de afgelopen jaren hebben wij bedrijven, system integrators, carriers en cloud- en datacenter operators voorzien van een scala aan oplossingen vanuit ons datacenter en via ons Britse netwerk. Nu we deel gaan uitmaken van Interoute, krijgen onze klanten toegang tot het uitgebreide portfolio van oplossingen en het internationale bereik van Interoute. Dat opent nieuwe kansen en nieuwe markten.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...