Interoute opent Virtual Data Centre in Hong Kong

Interoute breidt cloudplatform uit naar Azië om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 8 april 2014 15:32 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-service platform van Europa, heeft een nieuwe Virtual Data Centre (VDC)-zone geopend in Hong Kong. Hiermee krijgen internationale organisaties met locaties in Azië sneller toegang tot hun applicaties en data in de cloud. Daarnaast kunnen klanten via het MPLS-netwerk hun data en applicaties binnen het geïntegreerde cloud services platform gratis[1] verplaatsen tussen de verschillende Virtual Data Centre-zones.

Naar verwachting zullen clouddiensten in de APAC-regio met 30 procent groeien tussen 2012 en 2016 volgens de compound annual growth rate (CAGR). De publieke cloudmarkt alleen al zal tegen 2016 19,5 miljoen dollar vertegenwoordigen in de APAC-regio (volgens IDC). “Deze regio is een aantrekkelijke groeimarkt voor Europese bedrijven. Door een VDC-zone te openen in Hong Kong kunnen we internationale bedrijven naast goede connectiviteit, ook betrouwbare en veilige clouddiensten bieden”, aldus Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland.

Interoute VDC, gebouwd in het hart van het netwerk van Interoute, geeft organisaties de mogelijkheid om virtual computing en de opslaginfrastructuur binnen enkele minuten in te zetten. Gebruikers kunnen voor het opslaan van hun data nu kiezen uit zeven datazones in Amsterdam, Berlijn, Geneva, Londen, Parijs, Milaan en Hong Kong.

Doordat VDC volledig is geïntegreerd met het MPLS/IP-netwerk en datacenters van Interoute, ontstaat er een volwaardig cloudnetwerk dat sneller, veerkrachtiger en veiliger is dan andere cloud computing services. De combinatie van geautomatiseerde netwerken en cloud computing stelt bedrijven in staat om een IT-infrastructuur te creëren die de veiligheid en controle van een privé-cloud biedt en de flexibiliteit van de publieke cloud.

Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland: “Door het openen van de nieuwe VDC-zone in Hong Kong geven we Europese bedrijven toegang tot de Aziatische markt en Aziatische bedrijven tot Europa. Voor het eerst bieden we een cloud computingoplossing aan in Azië die snel en veerkrachtig is en door één service level agreement voor netwerken en cloud computing gedekt wordt.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!