ISO 50001-certificaat voor Eurofiber Datacenter Utrecht

Eurofiber behaalt certificaat voor terugdringen energieverbruik

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 10:17 uur

Het Eurofiber Tier3-datacenter in Utrecht heeft recent de ISO 50001-certificering voor energie-efficiëntie behaald. Het is daarmee een van de eerste datacenters in Nederland dat zowel gecertificeerd is voor zijn kwaliteitssysteem (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieumanagementsysteem (ISO 14001), als voldoet aan de geldende ISO-norm 50001 voor zijn energiemanagementsysteem. De ISO 50001-norm richt zich specifiek op het terugdringen van het energieverbruik. Met het behalen van het certificaat onderstreept Eurofiber zijn ambitie om zo energie-efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te ondernemen en zich hierin voortdurend te verbeteren.

“We zijn er heel trots op dat ons datacenter als een van de eerste in Nederland zo uitgebreid gecertificeerd is”, zegt Arian de Korte, Director Network Operations van Eurofiber. “De ISO 50001-certificering is een mondiale norm voor energiemanagement die richtlijnen biedt om onze energieprestaties verder te verbeteren. Dit helpt ons om energie te besparen, de CO2-uitstoot te beperken en kosten te reduceren. Ons datacenter maakt bovendien volledig gebruik van in Nederland opgewekte groene stroom met het SKM-keurmerk. Alles wat we aan stroom betalen, wordt ook in Nederlandse windparken geïnvesteerd.”

“Onze klanten willen energiezuinige diensten aanbieden aan hun afnemers en stellen op dit gebied steeds hogere eisen aan ons datacenter. Zo hanteren onze overheidsklanten en klanten uit de zorgsector een strenge energienormering, daar voldoen we ruimschoots aan. In de toekomst zullen we nog energiezuiniger zijn”, aldus Jeanine van der Vlist, Commercial Director van Eurofiber.

Eurofiber is een toonaangevende speler met zijn datacenter en stelt extreem hoge eisen aan de veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid hiervan. Naast de mogelijkheid tot snelle aansluiting op het landelijke glasvezelnetwerk van Eurofiber, kunnen klanten op dit moment ook kiezen voor verbindingen van verschillende andere carriers. Bovendien zijn er steeds meer service providers die diensten verbinden en is er connectie met de internet exchanges AMS-IX en NL-ix.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...