ITB2 Datacenters breidt capaciteit meet-me-rooms (MMR) uit in datacenter Apeldoorn

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 31 januari 2014 12:45 uur

ITB2 Datacenters, aanbieder van colocatie diensten in Nederland, heeft de capaciteitsuitbreiding afgerond van de twee meet-me-rooms (MMR) in zijn datacenter in Apeldoorn. De verdubbeling van de beschikbare capaciteit in de meet-me-rooms is ter voorbereiding op de verwachte uitbreiding van fiber connectiviteit in de komende maanden.

“De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-rooms maakt het voor nieuwe telecom carriers gemakkelijker om hun fibers bij ons datacenter in Apeldoorn binnen te brengen en hun diensten aan onze colocatie klanten ter beschikking te stellen,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De uitbreiding van de connectiviteit-infrastructuur biedt nieuwkomers een plug-and-play aansluitingsconcept, wat een snelle realisatie van fiber connectiviteit met het datacenter mogelijk maakt.”

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is middels 4 tracés over 2 fiberrooms (omwille van redundantie) met de buitenwereld ontsloten. De meet-me-rooms bevinden zich aan de oost- en westzijde van het datacenter. In de afgesloten ruimtes, losgekoppeld van de datavloer, kunnen telecom carriers en andere connectiviteitsaanbieders hun netwerken voor klanten van ITB2 Datacenters ontsluiten. Ook kunnen netwerkaanbieders en colocatie klanten in deze ruimtes interconnectiviteit tussen netwerken en datacenters realiseren.

Verdere uitbreiding connectiviteit

ITB2 heeft een variëteit aan telecom carriers en andere netwerkaanbieders in zijn datacenters beschikbaar die kunnen voorzien in connectiviteit voor colocatie klanten, zowel in Nederland als internationaal. Ook heeft ITB2 bijvoorbeeld een directe verbinding met NDIX (www.ndix.net), de grensoverschrijdende digitale marktplaats en internetexchange, waar connectiviteit door netwerkbeheerders wordt aangeboden en internetverkeer middels peering wordt uitgeruild.

De komende maanden wil ITB2 de connectiviteit van het datacenter in Apeldoorn verder uitbreiden, met nieuwe carriers en nieuwe verbindingen om de connectiviteit-opties voor klanten nog verder te verhogen. Hensen: “Deze verdere uitbreiding van de connectiviteit heeft voor ons op dit moment prioriteit. Voor colocatie klanten werkt een breed scala aan netwerkaanbieders namelijk kostenverlagend, omdat zij op die manier hun IT infrastructuren veel flexibeler en efficiënter kunnen inrichten.”

“Ook cloud infrastructuren en gevirtualiseerde IT omgevingen vragen om een breed aanbod van netwerkopties,” zegt Hensen. “Het biedt de garantie dat een cloud omgeving dynamisch en flexibel kan worden ingericht, dat er gemakkelijk tussen verschillende datacenters kan worden geschakeld, en dat de potentiële dynamiek van de cloud niet wordt beperkt door de fysieke datacenter infrastructuur waarop een cloud omgeving wordt gebouwd.”

Huidige colocatie klanten

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn heeft vlak voor de zomer van 2013 zijn deuren geopend. Het datacenter heeft een gecalculeerde energie-efficiënte Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,07. In de huidige ontwikkelingsfase is er 1.500 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Deze oppervlakte is onderverdeeld in drie afgescheiden datazalen van elk 500 vierkante meter.

Inmiddels hebben verschillende colocatie klanten hun intrek genomen in het relatief nieuwe datacenter, waaronder Reesink Support; een facilitaire dienstverlener binnen het beursgenoteerde Koninklijke Reesink NV, een technische handelsonderneming die in 1786 werd opgericht. Reesink Support heeft de gehele IT infrastructuur van Koninklijke Reesink bij het datacenter van ITB2 in Apeldoorn gehuisvest, waaronder de kantoorautomatisering, thin client werkplekomgevingen, opslag van data, private cloud omgevingen, ERP systemen, websites, en telefonieomgevingen.

Hans Jager, ICT Manager bij Reesink Support, verwacht dat het datacenter van ITB2 in Apeldoorn een dataknooppunt voor de regio wordt. “Het datacenter biedt ons goede connectiviteit-opties. Ik zie ITB2 als een uitbreiding op ons eigen netwerk. Het voordeel van een goede connectiviteit is ook dat we de automatische back-up van onze IT goed kunnen regelen.”

Value-add colocatie aanbieder

ITB2 heeft tevens eigen connectiviteit-opties voor het datacenter in Apeldoorn gecreëerd middels een eigen glasvezelnetwerk, het Ecofactorij Glasnet, waarmee bedrijven in de omgeving een laagdrempelig (en energie-efficiënt) alternatief wordt geboden voor de eigen computerruimte. Ecofactorij Glasnet is in ringen aangesloten op het datacenter van ITB2 (Oost en West). De aanleg van het glasvezelnetwerk werd enkele maanden geleden voltooid.

Inmiddels neemt 70 procent van de bedrijven op het gelijknamige industrieterrein Ecofactorij colocatie diensten bij ITB2 af. Als een value-add colocatie aanbieder is ITB2 van plan om in de nabije toekomst ook diensten te gaan leveren zoals Voice-over-IP (VoIP), IP-gebaseerde camera-bewaking en bijvoorbeeld het uitlezen van energiemeters van de aangesloten bedrijven.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!