Kwart organisaties heeft nooit cybercrime-aanval kunnen signaleren

Up-to-date houden security-oplossingen grootste uitdaging bij beveiliging IT-infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Telindus
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 15:55 uur

Uit onderzoek van Telindus onder 115 Nederlandse IT-beslissers blijkt dat 26 procent van de organisaties nog nooit een cybercrime-aanval heeft kunnen signaleren. 39 procent heeft schade van een aanval kunnen voorkomen en 30 procent geeft aan alleen onschadelijke aanvallen gesignaleerd te hebben. De grootste uitdagingen bij de beveiliging van de IT-infrastructuur zijn het up-to-date houden van de security-oplossingen (30%), het kiezen van de juiste security-oplossing (28%) en het laten samenwerken van security-oplossingen (17%).

Als het aankomt op maatregelen voor de beveiliging van de IT-infrastructuur, is het duidelijk dat bijna alle IT-managers gekozen hebben voor een preventieve oplossing (93%) en detectie (85%). Ook blijkt dat nog niet iedereen gebruikmaakt van oplossingen voor het reageren op een aanval (70%) en analyse van de aanval (63%).

Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “Het is niet meer de vraag of bedrijven worden aangevallen, maar wanneer en hoe goed een organisatie hier op ingesteld is. Een slot op de deur is al lang niet meer afdoende. Hacking is business en hackers nemen dan ook de tijd om informatie te stelen en gaan steeds meer onopgemerkt te werk. Het is hetzelfde als met inbrekers, die drones gebruiken om te inspecteren of iemand thuis is. Je ziet niets, maar er ligt zeker gevaar op de loer. Organisaties moeten dus niet alleen een slot op de deur hebben, maar het ook kunnen detecteren als er iemand binnen is geweest. Op het moment dat de beveiliging gepasseerd is, draait alles om detectie, reactie en analyse. Om dit effectief te kunnen doen, is het noodzakelijk dat security volledig geïntegreerd is in het ontwerp van de IT-infrastructuur, oftewel security by design.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?