Mister Minit stroomlijnt applicatietoegang met Interoute’s Networked Cloud

Outsourcing naar Interoute’s datacenter, veilige datanetwerk en colocatie, reduceert kosten en bespaart tijd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 november 2015 15:14 uur

De Minit Groep, Europees marktleider op het gebied van snelreparatiediensten van onder andere schoenen, uurwerken en smartphones, kiest voor een hybride set-up en brengt een groot deel van hun ICT-infrastructuur onder in het state-of-the art colocatie-datacenter van Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudserviceplatform. Het nieuwe datacenter van Interoute in Gent staat in rechtstreekse verbinding met alle kantoren van de Minit Groep via een MPLS-netwerk, dat de vestigingen ook onderling met elkaar verbindt.

Mister Minit is met zijn Belgische roots inmiddels actief in dertien landen en heeft meer dan 2.100 werknemers in dienst, die werken in 1.100 verschillende winkels. Door middel van een MPLS-netwerk staan de hoofdkantoren van de Minit Groep in Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Duitsland en België met elkaar in verbinding en met het colocatie-datacenter in Gent. Al die vestigingen werken met bedrijfskritieke applicaties, zoals apps voor het verwerken van orders en financiële rapportages, die een goede aansluiting op de IT-infrastructuur vereisen.

Het bedrijf maakte eerder, vóór de overstap naar Interoute, gebruik van een eigen datacenter, dat in het hoofdkantoor stond. Het gebruik van een fysiek, single datacenter bood te weinig opties voor het maken van disaster recovery connecties. Minit wilde overstappen naar de cloud. Het bedrijf koos voor de colocatie diensten van Interoute, omdat het Interoute-datacenter het mogelijk maakt de bestaande IT-netwerken en -infrastructuur direct aan te sluiten op het wereldwijde cloud-servicesplatform en van deze resources gebruik te maken hoe en wanneer dat nodig is.

“Dankzij de samenwerking met Interoute kunnen we onze IT-afdeling veel efficiënter inzetten. De focus verschuift naar het ondersteunen en verder ontwikkelen van de business op de winkelvloer en ook online. We kunnen applicaties nu stroomlijnen op een internationaal niveau en ze succesvol hosten in het Interoute datacenter”, zegt Philippe Barbry, ICT Director bij de Minit Groep.

“De reden voor Mister Minit om te kiezen voor Interoute sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in de markt, waarbij IT en business steeds meer één geheel vormen”, zegt Martijn ten Kate, Country Manager van Interoute Nederland. “Door Mister Minit te ondersteunen op het gebied van connectiviteit, colocatie en toegang tot cloud services, kan het in-house IT-team focussen op applicatie ontwikkeling die hun business ondersteunt.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...