NETGEAR verovert #1-positie voor web-managed Ethernet switching

Toonaangevend analist IHS Infonetics geeft NETGEAR toppositie voor wereldwijd marktaandeel in web-managed fixed-configuration Ethernet-switches

  • Bedrijfsnieuws van
  • NETGEAR
  • geplaatst op
  • 14 juli 2015 08:38 uur

NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve producten levert aan bedrijven, consumenten en dienstverleners, heeft de eerste positie veroverd voor wereldwijd marktaandeel in web-managed fixed-configuration Ethernet-switching. Volgens de IHS Infonetics Ethernet Switches Market Share and Forecasts, 1Q15 Editie, juni 2015, is NETGEAR de voormalige lijstaanvoerder HP voorbijgestreefd. Dit is voor het eerst dat HP van de troon gestoten is in deze categorie, sinds het bedrijf 3Com overnam.

Matthias Machowinski, research director enterprise networking bij IHS Infonetics, rangschikte leveranciers op basis van het aantal poorten dat wereldwijd werd geleverd. Het marktaandeel van NETGEAR omvat bijna 29 procent.

“De focus van inkopers verschuift naar switches met geavanceerde mogelijkheden, zoals verbeterde beheerfuncties, PoE en hogere snelheden om te voorzien in de steeds hogere eisen die aan netwerken worden gesteld,” zegt Machowinski. “Dit zorgt voor een verschuiving in de MKB-markt van onbeheerde naar web-managed switches. Omdat NETGEAR een bekend merk is met een uitgebreid portfolio aan slimme switches, is het bedrijf goed gepositioneerd om de vruchten te plukken van deze verschuivingen.”

“We zijn al een tijdje koploper in de sector als je kijkt naar de omzet voor web-managed switches, maar nu zijn we in staat gebleken om ook de nummer één-positie voor het aantal poorten te heroveren. En dat is gezien de stevige concurrentie een behoorlijke prestatie,” stelt Patrick Lo, CEO en medeoprichter van NETGEAR. “We schrijven ons succes toe aan ons innovatieve switching-portfolio van ProSAFE switches — zoals onze vernieuwende PoE chassis switches, onze 10 Gigabit Ethernet web-managed switches en onze revolutionaire form-factor Click Switches. Onze drive voor het opleveren van krachtige functionaliteit en gebruiksgemak, heeft ervoor gezorgd dat NETGEAR organisaties van elke grootte kan bedienen. Onze klanten weten dat onze switch-oplossingen met ze mee kunnen groeien en ongeëvenaarde waarde leveren.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...