Nieuwe toevoegingen aan Barracuda NG Firewall, Barracuda Firewall en Barracuda Web Filter beschermen scholieren tegen cyberbedreigingen


Barracuda heeft zijn next generation firewalls uitgebreid met ondersteuning voor een transparante omleiding van netwerkverkeer. Dit zorgt voor een eenvoudiger integratie van zijn discrete firewall-appliances en appliances voor internetbeveiliging. De Barracuda Firewall, een oplossing voor scholen met één locatie, biedt nu ondersteuning voor Safe Search en YouTube for Schools — functies die normaal gesproken alleen zijn inbegrepen in dedicated oplossingen voor internetbeveiliging. Daarnaast is de Barracuda Web Filter uitgerust met een verbeterde application engine die de nauwkeurigheid en detectie vergroot. Dit biedt organisaties met legacy Layer 3-/Layer 4-firewalls meer inzicht in het applicatieverkeer.

Transparant Redirect
Voor scholen die hun next generation firewalls en oplossingen voor internetbeveiliging willen aanschaffen bij één leverancier, heeft Barracuda een nieuwe functie voor het omleiden van het netwerkverkeer toegevoegd aan de Barracuda NG Firewall en Barracuda Firewall. Deze firewalls kunnen daarmee het internetverkeer op slimme wijze overdragen aan het Barracuda Web Filter zonder de noodzaak van inline verbindingen.

Organisaties die hun next generation firewalls en webfilters inzetten als afzonderlijke appliances, kunnen profiteren van de prestatievoordelen die gepaard gaan met het onafhankelijk opschalen van de snelle pakketinspectie en webproxy-functionaliteit. Al deze functies kennen afzonderlijke latency-profielen. Als volledige webproxy biedt het Barracuda Web Filter geavanceerde beveiligingsfuncties die normaliter niet in firewalls worden aangetroffen, zoals kennisgevingen inzake het contentbeleid en geavanceerde, fijnmazige rapportage.

Deze aanpak sluit aan op het Barracuda Total Threat Protection-initiatief, dat betaalbare, krachtige en geïntegreerde bescherming biedt tegen uiteenlopende bedreigingen. Dit biedt organisaties met beperkte middelen, zoals scholen, de mogelijkheid om de informatiebeveiliging te vereenvoudigen.

Veilige toegang en zoekmogelijkheden
Barracuda blijft nieuwe en geïntegreerde functionaliteit voor internetbeveiliging aan zijn next generation firewalls toevoegen. Een aantal van deze toevoegingen voorziet speciaal in de meer complexe behoeften van scholengemeenschappen.

Zo introduceerde Barracuda recentelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van Safe Search voor het filteren van de belangrijkste zoekmachines (Google, Yahoo, Bing, etc.) en een beroep te doen op YouTube for Schools. Dit is mogelijk met de nieuwe versie van Barracuda NG Firewall voor grote scholengemeenschappen met meerdere locaties.

Barracuda voegt nu ook dezelfde mogelijkheden toe aan zijn nieuwe versie van Barracuda Firewall voor kleinere scholen met één locatie. Beheerders kunnen daarmee het gebruik van Safe Search en YouTube for Schools afdwingen via de next generation firewalls en oplossingen voor internetbeveiliging van Barracuda.

Applicatiedetectie
Met de toevoeging van Barracuda Web Filter geeft Barracuda klanten de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van applicatiedetectie met behoud van hun bestaande firewalls en regels. Dit biedt met name uitkomst voor scholen en andere organisaties met legacy Layer 3-/Layer 4-firewalls die nog niet klaar zijn om over te stappen op next generation firewalls.

De nieuwe versie van Barracuda Web Filter brengt verbeterde prestaties en een hogere nauwkeurigheid naar de inspectie van het applicatieverkeer door de introductie van een nieuwe application detection engine. Deze engine voegt controlemechanismen voor honderden aanvullende protocollen en applicaties toe aan de reeds uitgebreide applicatiedatabase van het Barracuda Web Filter en verbetert tegelijkertijd de prestaties.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...