Nutanix en Citrix stemmen productaanbod op elkaar af

Nutanix Xtreme Computing op Acropolis Citrix Ready voor Citrix XenApp en XenDesktop 7.6 voor maximale flexibiliteit tegen een aantrekkelijke prijs

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 13 augustus 2015 09:01 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, kondigt vandaag aan dat het bedrijf gaat samenwerken met Citrix, specialist op het gebied van virtualisatie, netwerken en Software-as-a Service. Doel van de samenwerking is de productontwikkeling en technologie van beide bedrijven op elkaar af te stemmen, zodat nog schaalbaardere en kosteneffectievere oplossingen aangeboden kunnen worden. Een eerste succes is er ook al: het recent gelanceerde Nutanix Acropolis hypervisor is Citrix Ready, wat klanten nu de mogelijkheid geeft de leidende XenDesktop- en Citrix XenApp-producten te gebruiken.

De Nutanix Acropolis hypervisor is zo’n twee maanden geleden gelanceerd in Miami op de jaarlijkse Nutanix .NEXT-conferentie. De samenwerking met Citrix gaat eindgebruikers van beide leveranciers voordelen opleveren bij het uitvoeren van VDI-projecten.

Citrix-klanten kunnen gebruik gaan maken van de voordelen van het schaalbare en gebruiksvriendelijke Xtreme Computing Platform van Nutanix. De Acropolis Distributed Storage Fabric van het platform zorgt voor enterprise class storagediensten voor alle virtuele desktops en apps en schaalt lineair, zodat zowel pilots als grote deployments worden ondersteund. XenDesktop- en XenApp-klanten krijgen bovendien de beschikking over de innovatieve Nutanix App Mobility Fabric. Deze zorgt ervoor dat de migratie van virtuele workloads tussen verschillende hypervisoromgevingen probleemloos verloopt, waardoor klanten met behulp van Nutanix Acropolis toegang hebben tot meer virtualisatieoplossingen.

Nutanix-klanten kunnen op hun beurt gebruik maken de leidende XenApp en XenDesktop-producten. XenApp en XenDesktop geven bedrijven de flexibiliteit en beveiliging die ze nodig hebben om mobiel te werken. De volledige XenApp- en XenDesktop-oplossing bevatten ook NetScaler en ShareFile. Tezamen bieden Nutanix en Citrix een complete, simpele, schaalbare en kosteneffectieve oplossing voor het uitleveren van virtuele desktops en applicaties. Gebruikers van de Citrix-Nutanix technologiecombinatie:

  • Zijn in staat om complete virtuele desktopoplossingen in slechts een paar uur tijd uitrollen zonder dat daarbij specialistische storage skills nodig zijn.
  •  Kunnen VDI-infrastructuren opschalen van kleine pilots naar grote omgevingen met tienduizenden gebruikers met een bijzonder goede performance en een hoge mate van betrouwbaarheid gelet op de VDI-gebruikerservaring.
  •  Hebben lagere overall kosten voor infrastructuur door het elimineren van de noodzaak om virtualisatiesoftware van meerdere aanbieders te onderhouden

“Door te werken met Nutanix, laat Citrix wederom zien dat ze zich richt op het enablen van eindgebruikers op iedere plek en op ieder device,” zegt Bill Burley, vice president en general manager Windows App delivery bij Citrix. “Door te werken met Nutanix bieden we extra infrastructuuropties voor het uitrollen van XenApp en XenDesktop. Het versnelt de time to value voor de klant en zorgt voor nog meer efficiëntie en succes in app- en desktopvirtualisatieprojecten.”

“Wij zijn er trots op dat Citrix hun producten op Nutanix Acroplis wil gaan draaien,” zegt Sunil Potti, senior vice president engineering en productmanagement bij Nutanix. “Door de complexiteit van datacenterinfrastructuren weg te nemen, zijn Citrix-klanten in staat zich te richten op de applicaties en diensten die hun business ondersteunen.”

“Enterprises hebben vandaag de dag te maken met hoge kosten en een grote complexiteit van hun applicatie- en desktopvirtualisatielandschap, omdat er een mismatch is tussen infrastructuur, virtualisatie en workspace delivery met inbegrip van applicaties, desktops en data,” zegt Mark Bowker, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. “Een gezamenlijke Nutanix- en Citrix-oplossing gebaseerd op Acropolis en een complete Citrix user workspace zal datacenter- en desktopteams goed helpen. Het stelt hen in staat om kosteneffectief, snel en schaalbaar diensten te leveren met een focus op een goede gebruikerservaring.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...