OVH helpt startups in Nederland met het Digital Launch Pad-programma

Programma biedt startups gratis gebruik van de IT-infrastructuur, training en technische ondersteuning

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 20 mei 2016 16:03 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internet-infrastructuren, helpt startups hun producten en diensten op de markt te brengen met het Digital Launch Pad (DLP)-programma. Het programma biedt net opgestarte bedrijven een aantal maanden gratis toegang tot de IT-infrastructuur van OVH, zodat zij hun eigen public cloud-projectgebied op de OVH-website kunnen opzetten. Bij het bouwen van de infrastructuur krijgen zij ondersteuning van architecten, financiële instellingen en logistieke organisaties tot zij hun producten of diensten op de markt brengen.

Het programma is opgesplitst in drie fases, gebaseerd op die van een raketlancering: ontsteking, bouw en markt. In deze verschillende fases staat OVH de startups bij in het bouwen van hun publieke cloud, het fysiek hosten ervan en de zichtbaar maken van de producten of diensten bij nieuwe of potentiële klanten.

NixStats.com, een Nederlandse startup die gratis diensten aanbiedt om statistieken van serverprestaties weer te geven en te monitoren, maakt al gebruik van het DLP-programma. Oprichter Vincent van Megen: “Het DLP-programma zorgt ervoor dat je als startup eenvoudig je infrastructuur kan testen en op eventuele pieken extra instances, zoals opslag, geheugen en processors, kan lanceren. De mogelijkheid om zowel virtuele als fysieke servers binnen 120 seconden op te leveren is ideaal. De kleine instances van slechts drie euro per maand zorgen ervoor dat we makkelijk een enorme hoeveelheid data kunnen verwerken voor een zeer lage prijs.”

“Nederland is een innovatief land en wij vinden het belangrijk om dit te stimuleren”, aldus Alberto Wieske, Business Development Manager bij OVH. “Het programma biedt niet alleen toegang tot onze infrastructuur, maar helpt startups ook door middel van training en technische ondersteuning. Op deze manier kunnen ze sneller groeien en meer zichtbaarheid creëren in de internationale markt.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?