Oxilion lanceert platform-as-a-service GroundCTRL

Flexibiliteit in hosting staat centraal

  • Bedrijfsnieuws van
  • Oxilion
  • geplaatst op
  • 29 mei 2015 09:37 uur

Oxilion heeft in samenwerking met Jelastic de platform-as-a-service GroundCTRL gelanceerd. Deze innovatieve oplossing stelt applicatieontwikkelaars in staat de optimale hostingomgeving binnen een paar klikken in te richten, die automatisch schaalt naar gelang de behoefte.

“Oxilion biedt als specialist op het gebied van bedrijfskritische applicatiehosting maximale klantondersteuning. We helpen klanten tot het uiterste bij het hosten van websites, webshops of andere applicaties. Als er vraag is naar bijvoorbeeld extra resources dan schakelen we op de achtergrond scherp en soepel mee. GroundCTRL stelt ons in staat deze ondersteuning naar een hoger niveau te tillen. We bieden ontwikkelaars nu een ideaal platform aan: eenvoudige zelfbediening en tegelijkertijd zeer geavanceerde technische mogelijkheden. GroundCTRL lanceert elke applicatie letterlijk naar de juiste hostingomgeving en schaalt automatisch soepel en scherp mee. Precies zoals wij het graag zien”, zegt Sebastiaan Assink, General Manager bij Oxilion.

Flexibiliteit troef

In het dashboard van GroundCTRL kan de ontwikkelaar – letterlijk binnen enkele clicks – zijn ontwikkelde app plaatsen in een optimaal afgestemde hostingoplossing. Per omgeving is de schaalbaarheid in te stellen, zowel verticaal (memory en CPU) als horizontaal (meer of minder nodes). Dit biedt uitkomst, omdat de ontwikkelaar zich geen zorgen meer hoeft te maken over resources, maar ook niet over middleware, softwarestacks, programmeertaal of enig ander technisch aspect van een cloudplatform. “Ontwikkelaars kunnen zich weer richten op wat ze het liefst doen: applicatieontwikkeling”, aldus Assink. De veiligheid en bereikbaarheid van apps en data is daarbij maximaal geregeld. Assink: “Het gehele platform is high available ingericht en data blijven op Nederlands grondgebied.” Omdat ook het gebruik van hybride cloud tot de mogelijkheden behoort, vervallen alle belangrijke barrières voor het gebruik van cloud.

Stijgende vraag

Tijdens de bèta-fase heeft Oxilion met een groep geselecteerde klanten GroundCTRL grondig getest. De feedback die het team van klanten kreeg en het gebruiksgemak waren zo positief dat de lancering nu al kon plaatsvinden. GroundCTRL verschijnt volgens Assink daarmee op het juiste moment: “Wij zien een enorm stijgende vraag bij zowel DevOps als klanten die afhankelijk zijn van mission critical apps. Deze groepen zoeken naar betere mogelijkheden voor lifecycle management en continuous development van hun applicatie en die kunnen wij hen nu bieden. Daarbij is snelheid en een hoge mate van selfservice van groot belang, terwijl aan kwaliteit en beschikbaarheid van het platform niet mag worden ingeboet. Voor dit type gebruikers is GroundCTRL precies wat ze vragen”.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...