OXILION: Twee overnames succesvol afgerond

Klanten staan centraal

  • Bedrijfsnieuws van
  • Oxilion
  • geplaatst op
  • 26 januari 2015 09:27 uur

Oxilion, aanbieder van managed hostingservices, heeft de hostingactiviteiten van Red5 en MetroPlus met succes overgenomen. Deze klanten kunnen per direct volledig gebruik maken van alle services en support van Oxilion.

De markt voor hostingservices blijft zich ontwikkelen. Oxilion ziet dat de markt nog steeds groeit. Tegelijkertijd is er ook sprake van consolidatie. Het bedrijf wordt met enige regelmaat benaderd door partijen met het verzoek hosting-gerelateerde diensten over te nemen. Deze vraag ziet men vooral komen van bedrijven waar hosting niet langer de core business vormt. Voor dit soort bedrijven wordt het steeds lastiger aan de klanteisen te voldoen.

Managed hosting als specialisme
Bij het aanbieden van managed hosting speelt de combinatie van klantkennis en kennis van de technische mogelijkheden een cruciale rol. Oxilion heeft dit specialisme in de afgelopen 14 jaar opgebouwd. Raoul Werger, managing director: “Wij richten ons bewust al langer steeds meer op managed hostingklanten. Het is een klantsegment in de Nederlandse markt waarbij je een proactieve rol moet aannemen. Kijkend naar de resultaten zijn wij daarin met eigen saleskracht en acquisities aantoonbaar succesvol. Zelfs zo succesvol dat er drie nieuwe vacatures bij zijn gekomen, voor beheer, R&D en marketing”.

Focus op de klant
Niet de techniek en systemen, maar de klanten van Red5 en MetroPlus stonden vanaf het begin centraal bij de overnames. Oxilion heeft daarom tijdens de twee trajecten veel aandacht besteed aan de communicatie. Dit betekende concreet dat alle klanten uitgebreid zijn geïnformeerd over het proces. Naast schriftelijke communicatie en e-mail is waar mogelijk ook in een persoonlijk gesprek uitleg gegeven. Deze typische Oxilion-aanpak is door de nieuwe klanten bijzonder gewaardeerd. En volgens Werger blijft het daar niet bij: “Deze klanten willen dat we met ze meedenken. We geven proactief advies en ondersteunen ze met onze expertise op hostinggebied bij de dagelijkse gang van zaken.”

Werger verwacht dat de komende periode meer partijen, die hosting niet als core business hebben, contact zullen opnemen met Oxilion.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...