Palo Alto Networks onthult meer informatie over nieuwe BackStab aanval

Onderzoek laat zien hoe malware wordt ingezet om BackStab aanvallen uit te voeren op met name iOS apparaten


Palo Alto Networks® (NYSE: PANW), de aanbieder van next-generation security, onthult vandaag meer informatie over een nieuwe ´BackStab´aanval. Cybercriminelen proberen via een BackStab aanval privégegevens te stelen uit back-up bestanden van mobiele apparaten die op de computer van het slachtoffer zijn opgeslagen. Een whitepaper van Unit 42, het threat intelligence-team van Palo Alto Networks, legt uit hoe cybercriminelen malware gebruiken om op afstand in te breken en zo BackStab-aanvallen uit te voeren.

BackStab is in staat tekstberichten, foto´s, geografische locatiegegevens en vrijwel alle andere soorten informatie op mobiele apparaten te onderscheppen. Backstab wordt met name gebruikt door wetshandhavers en cybercriminelen. De whitepaper van Unit 42 laat zien hoe BackStab-aanvallen sindsdien zijn geëvolueerd, en waarom Apple iOS-apparaten een belangrijk doelwit zijn geworden. Dit komt mede doordat de standaardinstellingen in iTunes® back-up bestanden niet versleutelen, de bestanden worden opgeslagen op vaste locaties en apparaten automatisch worden gesynchroniseerd als ze zijn aangesloten op de computer van een gebruiker.

Ryan Olson, director of threat intelligence, Unit 42, Palo Alto Networks: “Cybersecurityteams moeten beseffen dat een bedreiging niet minder gevaarlijk is als de aanvalstechniek bekend is. Bij ons onderzoek naar BackStab aanvallen hebben we meer dan 600 malwarevoorbeelden verzameld uit meer dan 30 landen, die allemaal werden gebruikt voor het uitvoeren van BackStab aanvallen op afstand.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!