Proact breidt Back-up-as-a-Service-dienst uit naar EMC Data Domain-omgevingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 25 juni 2014 10:06 uur

Proact,Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, lanceert een nieuwe dienst binnen zijn bestaande Back-up-as-a-Service-portfolio. De nieuwe ‘EMC Data Domain BaaS’-oplossing richt zich op EMC Data Domain-klanten die hun data nog veiliger willen opslaan zonder hoge kosten en met snelle recovery wanneer dat nodig is.

Beschikbaarheid en integriteit van data worden steeds belangrijker voor organisaties die vaak ruim hebben geïnvesteerd in een eigen back-upomgeving op een primaire site. Voor de meeste bedrijven biedt dit onvoldoende garanties voor databeschikbaarheid na een calamiteit. Tegelijkertijd leidt een secundair platform op een andere locatie in veel gevallen tot hoge investeringen of tot een nog hogere beheerlast.

Organisaties die deze problematiek oplossen met tapeopslag op een externe locatie, ervaren als nadelen veel extra handmatig beheer, geen zekerheid over de exacte status van de back-up op tape, hoge kosten voor gecertificeerde opslag en zeer lange recovery-tijden na een calamiteit. Met de nieuwe ‘EMC Data Domain BaaS’-oplossing van Proact zijn deze problemen makkelijk te ondervangen.

Deze oplossing is opgebouwd uit een multitenant EMC Data Domain-omgeving in het Tier 3-, ISO270001-gecertificeerde datacenter van Proact. In deze omgeving wordt de data van de EMC Data Domain-omgeving incrementeel gerepliceerd en beheerd. Dankzij incrementele back-ups, compressie en deduplicatie is de behoefte aan bandbreedte gering. Daarnaast zorgt de multi-tenancy-aanpak voor lagere kosten voor diskopslag dan bij eigen, dedicated systemen.

“Data is de brandstof voor bedrijfsprocessen”, zegt Lucas den Os, Managing Director van Proact Netherlands. “Zonder de juiste data staat een organisatie stil. Daarnaast hebben steeds meer bedrijven te maken met compliancy-eisen van toezichthouders en brancheorganisaties. Doordat Proact werkt met maximaal beveiligde datacenters, is de compliancy altijd gewaarborgd en kan een organisatie er zeker van zijn dat haar data onder alle omstandigheden binnen handbereik is.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?