Red Hat Gluster Storage op het Google Cloud Platform beschikbaar

Met de flexibele en mobiele storage-oplossing kunnen bedrijven schaalbare en hybride cloud storage implementeren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 22 februari 2016 11:35 uur

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, breidt zijn samenwerking met Google verder uit en stelt Red Hat Gluster Storage op het Google Cloud Platform beschikbaar. Met Red Hat Gluster Storage kunnen gebruikers van het Google Cloud Platform gebruikmaken van een Shared-Nothing- en Scale-Out-oplossing, die zeer flexibele en betrouwbare opslagcapaciteiten in publieke en hybride cloudomgevingen biedt.

Door de inzet van Red Hat Gluster Storage op het Google Cloud Platform kunnen bedrijven dezelfde storagetechnologie zowel on-premise als op een cloudplatform gebruiken en de bestaande applicaties ook bij de migratie naar de cloud blijven gebruiken. Traditionele hardwaregebaseerde storageoplossingen hebben deze flexibiliteit niet. De open, software-defined opslagcapaciteiten van Red Hat Gluster Storage bieden de in hybride cloudinfrastructuren benodigde hoge compatibiliteit en agility.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van Red Hat Gluster Storage op het Google Cloud Platform zijn:

  • Elastische schaalbaarheid: Met Red Hat Gluster Storage krijgen bedrijven de vereiste elastische schaalbaarheid die ze nodig hebben om aan de steeds veranderende eisen van hun publieke cloudomgevingen te kunnen voldoen. Door het samenvoegen van meerdere Google Persistent Disks wordt Red Hat Gluster Storage een uniforme, hoog beschikbare storagepool die datasets in slechts enkele minuten, zonder onderbreking naar petabytes kan schalen.
  • Agility: Red Hat Gluster Storage biedt de benodigde agility om gegevens en applicaties in de cloud te migreren naar de publieke cloud. Daarnaast kan de on-premise storage-infrastructuur met storagecapaciteiten uit de cloud worden uitgebreid. Op basis van de POSIX-compatibele, gedistribueerde bestandssystemen kan een breed scala aan toepassingen op het Google-platform worden ingezet. Het voorziet in een compatibele, uniforme opslagomgeving, zonder dat daarvoor de applicaties aangepast moeten worden.
  • Betrouwbare bescherming van gegevens voor on-premise data: Met Red Hat Storage Gluster kunnen bedrijven de cloud in hun back-up- en gegevensbeschermingsstrategie integreren. Daarbij fungeert de publieke cloud als back-up- of disaster recovery-omgeving voor productiegegevens of applicaties. Bedrijven kunnen daarmee gegevens van on-premise omgevingen naar het Google Cloud Platform kopiëren.

Met de beschikbaarheid van Red Hat Gluster Storage op het Google Cloud Platform heeft Red Hat wederom een oplossing in de Google-omgeving beschikbaar gesteld. Google is sinds november 2013 lid van het Red Hat Certified Cloud Provider Program. Sinds december 2013 kunnen Red Hat Enterprise Linux-gebruikers via Red Hat Cloud Access de Google Cloud Engine gebruiken. Red Hat Cloud Access is een optie waarmee klanten via een gecertificeerde cloudprovider Red Hat Enterprise Linux ook in de cloud kunnen gebruiken. Tevens zijn Red Hat JBoss Middleware, Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host en Red Hat OpenShift Dedicated op het Google Platform beschikbaar.

Quote

Ranga Rangachari, Vice President en General Manager, Storage en Big Data bij Red Hat

‘Storage is vandaag de dag veel meer dan hardware. Dat geldt in het bijzonder wanneer bedrijven steeds meer applicaties on-premise, in een publieke en hybride cloud ontwikkelen en implementeren. Moderne applicaties hebben flexibele storageoplossingen nodig, die bij veranderende zakelijke behoeften schaalbaar zijn en in staat zijn gegevens in het petabyte-bereik te beheren. Wij kijken uit naar een verdere samenwerking met Google en nog meer keuzevrijheid in de hybride cloud. Bedrijven kunnen bij een toenemende vraag naar opslagcapaciteit op Red Hat Gluster Storage vertrouwen. Dat kan on-premise of in de publieke cloud met het Google Cloud Platform.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...