Register registreert eerste nieuwe top-level domeinnaam

  • Bedrijfsnieuws van
  • Register.be
  • geplaatst op
  • 28 januari 2014 11:49 uur

Dit jaar wordt het internet weer heel wat groter. De bestaande domeinextensies zoals .COM en .BE krijgen het gezelschap van een heel peloton nieuwe top level domains zoals .GENT, .APP en .HOTEL. Register heeft zonet de eerste twee domeinnamen geregistreerd voor haar klant Belfius.

Omdat het aantal beschikbare domeinnaam combinaties verzadigd raakt heeft ICANN, de beherende instantie, beslist om nieuwe domeinextensies toe laten. Vanaf dit jaar worden er geleidelijk aan zo’n 2.000 nieuwe extensies gelanceerd. “Register is reeds sinds 1999 de absolute specialist in domeinregistraties. Al van in het begin hebben we onze klanten geïnformeerd over de mogelijkheden van de nieuwe extensies” zegt Arnaud Recko, Group Manager bij Register.

Duizenden nieuwe extensies: van .BRUSSELS, .SHOP tot .LAW
“Veel bedrijven hebben momenteel een .BE- of .COM-domeinnaam. De komst van de nieuwe domeinextensies maakt het mogelijk om een domeinnaam te kiezen die beter aansluit bij de bedrijfsactiviteiten of afzetregio. Zo kan een bakker in Gent misschien beter bakker.gent registreren en kan advocaat Janssens vanaf nu @janssens.law als e-mailadres gebruiken in plaats van @janssens-advocatuur.be” verduidelijkt Recko.

Belfius.ventures en belfius.holdings als eerste nieuwe domeinnamen
Elke nieuwe lancering van een domeinextensie gebeurt in verschillende fases. Merkhouders hebben daarbij de eerste keuze. De eerste domeinnamen die Register heeft geregistreerd waren belfius.ventures en belfius.holdings voor Belfius Bank. “We begeleiden heel wat grote bedrijven, waaronder Belfius, met een advies op maat in het beheren van hun domeinnaam portefeuille. Voor kleinere klanten bieden we gratis een optie aan voor pre-registratie zodat ze ten allen tijde op de hoogte blijven van domeinnamen die voor hen interessant zijn en geruime tijd op voorhand kunnen kiezen of ze hun preregistratie al dan niet willen omzetten in een aanvraag met het oog op registratie bij het vrijgeven van een domeinextensie” aldus Recko.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...