Amazon Web Services kondigt AWS IoT aan

Nieuwe platform stelt klanten in staat om miljarden apparaten te verbinden en te beheren, waarmee toepassingen worden gevoed die IoT-data verwerken en analyseren, en die reageren op ioT data op wereldwijde schaal

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amazon
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2015 21:57 uur

Amazon Web Services Inc. (AWS), een bedrijf van Amazon.com kondigde gisteren op het event AWS re:Invent de AWS IoT aan, een nieuw platform dat het makkelijk maakt voor apparaten – auto’s, turbines, sensor netwerken, lampen en nog veel meer – om via het internet verbinding te maken met AWS-diensten.

Dit stelt bedrijven in staat grote hoeveelheden data, gegenereerd door de connected devices, op een wereldwijde schaal te kunnen opslaan, verwerken, analyseren en daarop te kunnen reageren. Apparaten sluiten aan op de AWS IoT’s Device Gateway.

Fabrikanten kunnen vervolgens regels opstellen voor de manier waarop AWS IoT om moet gaan met data die wordt verzonden en de acties die moeten worden ondernemen wanneer aan verschillende voorwaarden wordt voldaan (zoals het verzenden van een waarschuwing wanneer een druksensor een ongewoon hoge waarde meldt of een bewegingsdetector wordt geactiveerd).

Connected devices worden meestal bediend via applicaties die met hen te communiceren met behulp van API’s, maar apparaten zijn niet altijd in staat om te reageren op API calls vanwege gebrekkige connectiviteit of vanwege van de beperkingen in de kracht van een apparaat.

AWS IoT maakt een virtuele versie, of ‘shadow’, van elk verbonden apparaat dat alle informatie van het apparaat bevat en die altijd beschikbaar is. Toepassingen kunnen hiermee de status van het toestel controleren en maatregelen treffen die automatisch worden verzonden naar het apparaat zodra er een verbinding tot stand komt.

AWS IoT biedt een SDK die applicaties te gebruiken. Een aantal fabrikanten van halfgeleiders heeft ‘Starter Kits’ ontwikkeld die worden gevoed door AWS IoT, die het AWS IoT Device SDK insluiten en die connectiviteit bieden met AWS IoT out-of-the-box.

Veel klanten hebben extra IoT software en diensten nodig om het AWS IoT-platform uit te breiden. AWS Partner Network (APN) Partners bieden besturingssystemen, management platforms, analytics en diensten die werken met AWS IoT.

De Micrium en Ubuntu besturingssystemen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de AWS IoT Device SDK te runnen en verbinding te maken met AWS IoT. En als de klant behoefte heeft aan extra device management mogelijkheden zoals over-the-air updates of diagnose op afstand, kunnen APN Partners zoals Ayla Networks, Cirrus Link, Thingworx en Xively deze diensten bieden. Terwijl data in de AWS rond stroomt, kunnen klanten inzichten en voorspellingen krijgen door middel van de APN Partner Splunk.

Tot slot, de klanten die willen helpen bij het samenbrengen en het aanpassen op hun specifieke wensen van al deze onderdelen, kunnen gebruik maken van systeemintegrator APN Partners Accenture, Booz Allen Hamilton, Thinglogix, Two Bulls en nog vele anderen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...