Sophos Security Heartbeat™ en XG Firewall koppelen endpoints en netwerkapparatuur

Sophos levert als eerste leverancier synchrone beveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sophos
  • geplaatst op
  • 9 november 2015 16:41 uur

Sophos introduceert met de Sophos Security Heartbeat™ in de Sophos XG-serie next-generation firewalls en UTM’s de eerste synchrone beveiliging tegen complexe bedreigingen. Daarmee is Sophos de eerste security leverancier die er in slaagt endpoint beveiliging en netwerkbeveiliging met elkaar te laten communiceren. De nieuwe Security Heartbeat technologie laat next-generation firewalls en UTM’s informatie uitwisselen met next-generation endpoint security. Dit resulteert in snellere detectie van bedreigingen, automatische isolatie van geïnfecteerde devices en een snellere, doelgerichte respons op incidenten. Zo kan de Sophos XG Firewall real-time data afkomstig van Sophos endpoint protection gebruiken om toegang tot getroffen apparaten automatisch te beperken.

Security Heartbeat vraagt geen aanvullende tools of beheerlagen en is standaard onderdeel van Sophos XG Firewall en Sophos Cloud-managed endpoint protection. De oplossing geeft organisaties van ieder formaat een beter wapen in handen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen en bespaart kostbare tijd en middelen in de bestrijding van security-incidenten.

“Vandaag heeft Sophos een belangrijke stap genomen in de volgende generatie securityproducten. Grote en kleine organisaties weten dat ze zowel endpoint- als netwerkbeveiliging nodig hebben – de twee fundamentele pijlers onder iedere IT-securitystrategie. Maar deze twee productsegmenten hebben veel te lang niet met elkaar kunnen communiceren – het waren onafhankelijke en geïsoleerde silo’s en dat beperkte hun effectiviteit en beheersbaarheid”, stelt Kris Hagerman, CEO van Sophos. “Sophos is de enige Gartner Leader die netwerk security technologie met endpoint security technologie verbindt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak. Dit vormt een synchrone beveiliging die zowel betere bescherming als betere beheersbaarheid biedt voor iedere organisatie.”

Florian Brouwers, CEO bij GroupSecure BV, bevestigt de kracht van Sophos Security Heartbeat: “Wij zijn van mening dat dit een zeer nuttige toepassing is en de juiste visie op het sterk veranderende landschap van IT Beveiliging. Het slim met elkaar laten samenwerken van verschillende “point-oplossingen” geeft veel meer inzicht in de bedreigingen voor bedrijven. Met de komst van Security Heartbeat kunnen wij, met onze specialistische kennis, onze klanten nog beter ondersteunen bij het beveiligen van hun IT netwerk.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...