Start strategische samenwerking PeopleWare en Alticom Datacenters


Met de bouw van een datacenter in de mediatoren in IJsselstein gaat een strategische samenwerking van start tussen PeopleWare ICT Solutions en Alticom Datacenters. Samen bieden de partijen een geïntegreerde dienst aan voor het outsourcen van ICT. Alticom biedt housing services in diverse mediatorens verspreid over Nederland, PeopleWare verzorgt de infrastructuur en het beheer.

PeopleWare ICT Solutions biedt klanten een platform voor een ICT infrastructuur, die variëert van remote werkplekken, tot servercapaciteit, tot een complete infrastructuur op pay for use basis. Om de hoge continuïteitseisen te waarborgen, maakt PeopleWare gebruik van externe datacenters. Onder meer vanuit een datacenter in de Alticom mediatoren in Alphen aan de Rijn. In de zogenaamde Gerbrandytoren in IJsselstein bouwt Alticom een tweede datacenter dat volledig op de behoeften van PeopleWare is afgestemd en dat zich bevindt op een ‘private floor’. PeopleWare neemt het datacenter het eerste kwartaal van 2014 in gebruik.

Groene en lokale karakter doorslaggevend in keuze
Mark van Liempt, directeur van PeopleWare: “De vraag onder onze klanten naar groene datacenters wordt steeds groter. Alticom koelt haar datacenters door middel van direct free air cooling, waarbij je gebruik maakt van koele lucht van buiten. De combinatie van het groene karakter en de hoge kwaliteit van de diensten maakt de datacenters van Alticom uniek in Nederland.”

Ook in de landelijke spreiding van de mediatorens ziet PeopleWare een groot voordeel. Van Liempt: “Wij willen graag dichtbij de klant zitten. Onze ervaring is dat klanten dat prettig vinden, maar ook zijn de verbindingen dan optimaal. Wanneer een datacenter zich op grote afstand bevindt, kan namelijk wel degelijk vertraging ontstaan. Het gaat hier weliswaar om milliseconden, maar zeker voor onze internationale klanten kan die vertraging toch storend werken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...